Türk SİHA'larının kritik parçasını üreten dünya devinden Türkiye kararı! Yeni aşamaya geçildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türk SİHA'larının kritik parçasını üreten dünya devinden Türkiye kararı! Yeni aşamaya geçildi

Ekonomi Haberleri

Tüm dünyada büyük bir ilgiyle takip edilen ve birçok ülkenin ihraç etmek için sıraya girdiği Türk İHA ve SİHA'ları, özellikle Azerbaycan ve Ukrayna'da savaş döneminde gösterdiği başarılı performans ile gündeme gelirken, Türkiye ile Ukrayna arasındaki yakın ilişkilerde de yeni aşamaya geçildi. Türk SİHA'larına motor üreten Ukraynalı sanayi devi Motor Sich, Türkiye'de ilk ofisini açtı. İşte detaylar...

Türkiye savunma sanayisinde yerli ve milli üretime geçti, Bayraktar TB2 ve Kızılelma gibi araçlarla yakaladığı başarıyla tüm dünyada ilgiyi üzerine topladı. 30'a yakın ülkeden büyük talep gören Türk İHA ve SİHA'ları, özellikle Azerbaycan'ın Karabağ'ı geri alma sürecinde verdiği 44 günlük savaşta ve Ukrayna'nın Rusya karşısındaki savunmasında destan yazdı, adını duyurdu.

Adına şarkılar bestelenen ve televizyon programları yapılan Bayraktar'lar için en önemli işbirliği ise Ukraynalı sanayi devi Motor Sich ile yapılıyor. Türkiye ile Ukrayna arasındaki yakın ilişkilerde yeni aşamaya geçildi. Türk SİHA'larına motor üreten Ukraynalı sanayi devi Motor Sich Türkiye'de ilk ofisini açtı.

Türk SİHA'larının kritik parçasını üreten dünya devinden Türkiye kararı! Yeni aşamaya geçildi

TÜRKİYE'DEKİ İLK TEMSİLCİLİĞİNİ AÇTI

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, Rusya'nın işgal ettiği Ukrayna'nın en önemli sanayi merkezlerinden biri olan Zaporojiya Oblastı'nda üretilen Motor Sich, Türkiye'de ilk temsilciliğini Ankara'da açtı. Motor Sich, dünyanın en büyük uçağı olan ve Rus ordusu tarafından yok edilen Antonov An225 kargo uçaklarının motorunu da üreterek tarihe geçti.

DEVLET GEÇEN YIL EL KOYDU

Geçen yıl ekim ayında şirketin CEO'su Vyacheslav Boguslaev, Rusya için çalıştığı iddiasıyla Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından gözaltına alınmış, kasım ayı başında da şirket Kiev Yönetimi tarafından Ukrayna Savunma Bakanlığı'na devredilmişti.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...