Türkiye ekonomisi için kritik viraj! Piyasalarda gözler S&P'de, kredi notuna yeni revizyon geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi, Ekonomim
- Güncelleme:
Türkiye ekonomisi için kritik viraj! Piyasalarda gözler S&P'de, kredi notuna yeni revizyon geliyor

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi, Ekonomim

Ekonomide atılan rasyonel adımların ardından uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Türkiye'nin kredi notuna ilişkin yeni değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. Moody's ve Fitch Raitings'in ardından gözler S&P Global'e çevrildi. S&P'den yukarı yönlü revizyon bekleniyor.

Parasal sıkılaşma ve makro ihtiyati tedbirlerle ekonomide atılan rasayonel adımlar Türkiye ekonomisi için beklentileri yukarıya çekmeye devam ediyor. Uluslararası kuruluşlardan Türkiye için beklentileri aşacak büyüme tahminleri gelirken, kredi derecelendirme kuruluşları yabancı yatırımcının yeniden giriş yapması için kredi notu kararlarını açıklıyor. Türkiye'nin kredi notunu negatif'ten durağana çıkaran Moody's ve Fitch Raitings'in ardından gözler bugün S&P Global'e çevrildi. S&P'den yukarı yönlü revizyon bekleniyor.

14 EKONOMİSTTEN YUKARI YÖNLÜ BEKLENTİ

Ekonomim'de yer alan habere göre S&P Global'in alacağı karara ilişkin 14 ekonomist hem fikir. Ekonomistlerle yapılan ankete göre, S&P Global'in  değerlendirmesinde Türkiye'nin "negatif" olan görünümü "durağan"a revize etmesi, "B" olan kredi notunu ise sabit tutması bekleniyor.

Katılımcılardan biri görünümde değişiklik beklemezken, 2'si ise S&P Global'in Türkiye'nin "negatif" olan görünümünü "pozitif"e yükseleceğini öngördü. S&P Global, en son 31 Mart 2023 tarihinde "durağan" olan görünümü "negatif"e indirirken, "B" olan kredi notunu korumuştu.

S&P Global'in 2023 takviminde 29 Eylül 2023 Cuma günü Türkiye ile ilgili bir değerlendirmesi bulunuyor. S&P Global, takvimde yer alan günlerde bir değerlendirme raporu açıklamayabiliyor. Raporun açıklanması durumunda, değerlendirmenin bugün TSİ 23.00'ten sonra gelmesi bekleniyor.

Öte yandan Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in ve Fitch Ratings'ten Türkiye'nin kredi notuna ilişkin olumlu hamle gelmişti. Moody's ve Fitch Ratings Türkiye’nin kredi notunu “B” olarak teyit ederken, not görünümünü 2 yıl sonra “negatif”ten “durağan”a çıkardı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi, Ekonomim
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...