Türkiye’nin 45 yıllık dev yapı marketi iflas bayrağını çekti! Mahkeme 3 ay süre verdi, konkordato ilan ettiler

Düzenleyen: / Kaynak: Patronlar Dünyası
- Güncelleme:
Türkiye’nin 45 yıllık dev yapı marketi iflas bayrağını çekti! Mahkeme 3 ay süre verdi, konkordato ilan ettiler

Ekonomi Haberleri  / Patronlar Dünyası

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz dev şirketleri kıskacına almış durumda. Küresel piyasalarda değerli metal eşyalar ve dolar hızla artışa geçerken bazı şirketler bu duruma ayak uyduramaz hale geldi. İflas haberleri peş peşe gelirken, Türkiye’nin dev yapı marketi iflas bayrağını çekti. Mahkeme 3 ay süre verdi, konkordato ilan ettiler.

Pandemiden sonra başlayan savaşlar ekonomik krizin daha da büyümesine neden oldu. Özellikle Avrupa ve Orta Doğu’da yaşanan savaşlar ham madde fiyatlarını artırırken birçok şirket iflasın pençesine girmiş durumda. Türkiye’de bu krizden etkilenirken gelen son haber piyasaları şaşkına çevirdi. 45 yıldır faaliyet gösteren Dostkar Dış Ticaret ve Dostkar Yapı Market, yeni yıla konkordato kıskacında girdi.

KONKORDATO İLAN ETTİLER 

Patronlar Dünyası’nda yer alan habere göre; Bursa’da faaliyet gösteren yapı market sektörünün öncülerinden ve en köklü kuruluşlarından biri olan Dostkar Dış Ticaret ve Dostkar Yapı Market, konkordato ilan etti. 

Türkiye’nin 45 yıllık dev yapı marketi iflas bayrağını çekti! Mahkeme 3 ay süre verdi, konkordato ilan ettiler

MAHKEME 3 AY SÜRE VERDİ 

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından alınan kararda, iki şirkete Adli Konkordatodan kaynaklanan davası nedeniyle yasa gereğince geçici konkordato mühleti verdi. Alınan kararların bir kısmı 16 Şubat'ta ilan edildi. İlanda şu ifadeler yer aldı: "Davacı borçlulara iş bu tensip tutanağı tarihi olan 14/02/2024 tarihinden itibaren başlamak üzere üç (3) aylık geçici mühlet verilmiştir.

Davacı-borçlular adına kayıtlı tüm taşınır ve taşınmaz malların üçüncü kişilere devri, ikinci bir karara kadar yasaklanmıştır. Borçlu, mahkemenin izni dışında mühlet kararından itibaren rehin tesis edemez, kefil olamaz, taşınmaz ve işletmenin devamlı tesisatını kısmen dahi olsa devredemez, takyit edemez ve ivazsız tasarruflarda bulunamaz.

Türkiye’nin 45 yıllık dev yapı marketi iflas bayrağını çekti! Mahkeme 3 ay süre verdi, konkordato ilan ettiler

45 YILLIK ŞİRKETTEN AÇIKLAMA GELDİ 

Mahkeme kararı sonrası şirketten yeni bir açıklama geldi. Dostkar'ın resmi internet hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"1979 yılında ticari hayatına başlayan Dostkar, Genel Müdürü Cihan Çatallar ile bayrağını üçüncü kuşağa taşıyabilen nadir aile şirketlerinden birisidir. On binlerce çeşit ürün portföyü ve 50 çalışanı ile Nilüfer Küçük Sanayi ve Ertuğrul İzmir Yolu mağazalarında müşterilerine hizmet sunmaktadır. Bursa’da perakende sektörünün öncü markası olan Dostkar’ın misyonu, koşulsuz müşteri memnuniyetini sağlamak ve hizmet standartlarını en üst seviyeye çıkartmaktır. Kaliteli ve uygun fiyatlı 65 bin ürün çeşidi ile müşterilerin aradığı en doğru adres olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Dostkar, Türkiye için yatırım yapmaya ve istihdam oluşturmaya devam edecektir. Büyüme ve kurumsallaşma vizyonu doğrultusunda geniş kitlelere ulaşmak, müşterileriyle güçlü bağlar kurmak için yeni nesil yönetim anlayışını benimsemiştir. Bu yıl 44. yılını kutlayan Dostkar, yeni mağazasının açılışına özel, 44 üründe “EN UYGUN FİYAT” garantisi ile gerçekleştirdiği kampanyalarla müşterilerinin Evine ve Cebine Dost olmaya devam edecek. Bu çerçevede, 11 Mart 2023 tarihinde saat 14.00’te resmi açılışı yapılacak olan Ertuğrul, İzmir Yolu, No:318 adresindeki yeni mağazamıza tüm Bursalı hemşehrilerimizi davet ediyoruz. Perakende yapı market sektörünün Bursa’daki öncüsü ve en köklü kuruluşlarından biri olan Dostkar, 'Evinize ve Cebinize DOST' mottosu ile Ertuğrul, İzmir Yolu’ndaki yeni mağazası ile büyümeye devam ediyor."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Patronlar Dünyası
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...