Türkiye'nin petrol devinden hisse satış uyarısı! TPAO, aldatıcı reklamlara dikkat çekti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Türkiye'nin petrol devinden hisse satış uyarısı! TPAO, aldatıcı reklamlara dikkat çekti

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), 'yatırım fırsatı' adı altında yapılan aldatıcı reklamlara ilişkin uyardı.

Türkiye'nin önde gelen petrol arama devi Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), sosyal medyada dolaşan 'yatırım fırsatı' adı altındaki hisse satışı reklamlara karşı uyardı. Dolandırıclık girişimlerine karşı dikkatli olunması gerektiğin belirten TPOA, halka açık bir şirket olmadığını vurguladı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile dolandırıcılara karşı uyarılarda bulunan TPAO, şu ifadeleri kullandı:

"Bazı internet siteleri, arama ağları ve sosyal medya hesapları üzerinden, 'yatırım fırsatı' adı altında TPAO hisselerinin satışa çıkarıldığı yönünde gerçeği yansıtmayan dolandırıcılık girişimlerinde bulunuyor.

ALDATICI FOTOĞRAFLARA DİKKAT

Söz konusu yasa dışı girişimlerde Genel Müdürümüz Sayın Melih Han Bilgin'in fotoğraflarının yanı sıra ortaklığımızın logosu ve görselleri, tanınmış siyasetçiler, iş insanları ve bazı ünlü isimlerin fotoğrafları kullanılarak gerçeklik algısı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Kurumsal web sitemize benzer klon web siteleri oluşturulmaktadır.

HALKA AÇIK BİR ŞİKRET DEĞİLİZ

Söz konusu sahte siteler, dolandırıcıların Google arama ağına verdikleri sponsorlu reklamlar sayesinde zaman zaman en üst sıralarda yer almaktadır. Kurumumuz yüzde yüz kamu sermayeli bir kamu İktisadi Teşebbüsüdür. Halka açık bir şirket olmadığından, herhangi bir hisse satışı söz konusu değildir.

Bahse konu hesaplar ve internet sitelerine karşı gerekli yasal ve teknik süreç ortaklığımız tarafından devam etmekte olup; vatandaşlarımızı, bu tür gerçek dışı duyurulara ve dolandırıcılık girişimlerine inanmamaları hususunda uyarıyoruz."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...