Ukrayna'dan Rusya'ya 75 milyon dolarlık borç ödemesi

Ukrayna'dan Rusya'ya 75 milyon dolarlık borç ödemesi
Başlık ResmiUkrayna'dan Rusya'ya 75 milyon dolarlik borç ödemesi

Ukrayna, Rusya'ya 3 milyar dolarlık eurobond borcunun 75 milyon dolarını ödedi.

Kaydet
|
Rusya Maliye Bakanlığı Devlet Borcu ve Devlet Finansal Varlıkları Bölümü Başkanı Konstantin Vışkovskiy konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Ukrayana'nın ekonomisini desteklemek amacıyla 2013 yılında Rusya'dan aldığı 3 milyar dolarlık eurobond kredisinin 75 milyon dolarlık kısmını ödediğini bildirdi.
2013 yılında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya destek olmak amacıyla 15 milyar dolarlık tahvil alımı yapılacağını duyurmuş ve Ukrayna, 23 Aralık'ta Rusya'ya 3 milyar dolarlık eurobond satışı yapmıştı.
Ukrayna'da 2014 yılında Maidan olaylarının başlaması ve siyasi durumun değişmesinin ardından Rusya, tahvil alımlarının sonraki dilimlerini durdurmuştu.
Daha önce Ukrayna tarafı borcu ödemeyeceğini duyurmuş, Rusya tarafı ise bunun Ukrayna'nın iflası anlamına geleceğini belirtmişti.
Kredinin verilme koşullarına göre, Ukrayna'nın 2015 yılı sonuna kadar 3 milyar dolarlık borcun tamamını kapatması gerekiyor.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.