Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Vakıf Katılım Bankası'na siber saldırı! Dolar kuru 4,58 bandına düştü

Vakıf Katılım Bankası'na siber saldırı! Dolar kuru 4,58 bandına düştü
Fotoğraf Başlığı Vakif Katilim Bankasi'na siber saldiri! Dolar kuru 4,58 bandina düstü

Halkbank'ın ucuz dolar satmasının ardından benzer bir olay da Vakıf Katılım Bankası'nda yaşandı. Bankanın doları 4,57 liradan alınıp 4,58 liradan satıldığı görüldü. Banka yaptığı açıklamada, siber saldırı yapıldığını söyledi.

Kaydet
a- | +A

Halkbank'ın ucuz dolar satmasının ardından benzer bir olayda Vakıf Katılım Bankası'nda yaşandı. Bankanın doları 4,571 liradan alınıp 4.5888 lirandan satıldığı görüldü. Banka yaptığı açıklamada, siber saldırı yapıldığını söyledi.

Vakıf Katılım Bankası'na siber saldırı! Dolar kuru 4,58 bandına düştü
Başlık ResmiVakıf Katılım Bankası'na siber saldırı! Dolar kuru 4,58 bandına düştü

''SİBER SALDIRI DÜZENLENDİ''

Vakıf Katılım Bankası'ndan 10 Eylül 2018 tarihindeinternet sitesinde yer alan hatalı döviz kurlarına ilişkin açıklama yapıldı.

Bankanın kurumsal web sitesine siber saldırı gerçekleştiği belirtilenaçıklamada, şunlar kaydedildi:
"10 Eylül 2018 tarihinde kurumsal web sitemizde bilgilendirme amaçlıyayınlanan döviz kurlarımıza yönelik, 9 Temmuz 2018 tarihindeki kurlarımızıgösterecek şekilde bir siber saldırı düzenlenmiş, saldırı çok kısa süredepüskürtülmüştür.Bankacılık sistemlerimiz (mobil ve internet şubemiz) saldırıdanolumsuz etkilenmemiş olup, bu sürede gerçekleşen herhangi bir döviz alım-satımişlemi de bulunmamaktadır. Yapılan müdahale neticesinde kurumsal web sitemizstabil hale getirilmiştir."

Vakıf Katılım Bankası'na siber saldırı! Dolar kuru 4,58 bandına düştü
Başlık ResmiVakıf Katılım Bankası'na siber saldırı! Dolar kuru 4,58 bandına düştü

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.