Vergisiz cep telefonu ve bilgisayarda yeni müjde: Bakan Kacır'dan açıklama geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Vergisiz cep telefonu ve bilgisayarda yeni müjde: Bakan Kacır'dan açıklama geldi

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Milyonlarca gencin merakla beklediği vergisiz cep telefonu ve bilgisayara ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'dan açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti sonrası Beştepe'deki başkanlık ettiği Kabine Toplantısı'nda seçim döneminde vaat edilen milyonlarca gence merakla beklediği vergisiz cep telefonu ve bilgisayara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan'ın ardından bir açıklama da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'dan geldi.

KABİNE TOPLANTISINDA ELE ALINDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Kabine Toplantımızda tüm hususları ele aldık. Milletimize verdiğimiz sözleri göz önünde bulundurarak hayata geçiriyoruz. 10 GB internet ve telefon desteği konusunu değerlendirdik. Bir sonraki toplantımızda detayları gençlerimizle paylaşacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, vergisiz cep telefonu ve bilgisayarı uygulamasını en kısa zamanda hayata geçeceğini söyledi.

VERGİSİZ CEP TELEFONU VE BİLGİSAYAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Üniversite öğrencilerine verilecek bilgisayar ve cep telefonu desteğine ilişkin sorular üzerine Bakan Kacır, şöyle dedi:

"Bazı değerlendirmeler yapılıyor, tamamlandığında açıklanacak. Detayları çok kısa zamanda nihai açıklamayla beraber kamuoyu öğrenmiş olacak. Türkiye, genç bir ülke, yaş ortalamamız 33. Örgün eğitimde, üniversitelerde milyonlarca öğrenci var. Bütün bu gençlere bizim verdiğimiz bir takım sözler var. Bizim bu sözleri adım adım tutmak gibi bir gayemiz var.

Yani henüz seçimin üzerinden bir kaç ay geçti ama Sayın Cumhurbaşkanımız bir an evvel verdiğimiz bütün sözleri tutmak konusunda da ilgilileri, bizleri talimatlandırıyor. Normalde 5 yıllık bir dönemimiz var ama ertelemek değil gayemiz. Bir an evvel milletimize verdiğimiz sözleri tutmak niyetindeyiz." 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...