Yabancılardan 3 ayın en güçlü hisse alımı: Borsa İstanbul son işlem gününe yükselişle başladı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Yabancılardan 3 ayın en güçlü hisse alımı: Borsa İstanbul son işlem gününe yükselişle başladı

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Yabancılardan ise son 3 ayın en güçlü hisse alımı geldi.

Türkiye'nin beklentilerin üzerindeki büyüme rakamlarının olumlu etkisiyle Borsa İstanbul, yükseliş ivmesini sürdürüyor. Hafta içinde 8.000 puan eşiğini aşan BİST 100 endeksi son işlem gününe yükselişle başladı. Aynı zamanda yabancılardan son 3 ayın en güçlü hisse alımı geldi.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 1,55 yükselişle 8.071,48 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 122,89 puan artışla ve yüzde 1,55 değer kazanarak 8.071,48 puana çıktı.

EN ÇOK BANKACILIK KAZANDIRDI

Bankacılık endeksi yüzde 2,96 ve holding endeksi yüzde 0,99 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran bankacılık, en çok gerileyen ise yüzde 1,30 ile spor oldu. Dün, satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,76 değer kaybıyla 7.948,60 puandan tamamladı.

YABANCILARDAN EN GÜÇLÜ HİSSE ALIMI

Merkez Bankası, Haftalık Menkul Kıymet İstatistikleri'ni yayımlandı. Verilere göre, yurt dışında yerleşik kişiler, 24 Kasım haftasında net 214,8 milyon dolarlık hisse senedi ve 96,8 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) alırken, 3,2 milyon dolarlık Şirket Borçlanma Senedi (ŞBS) sattı.

Böylece yurt dışında yerleşikler, 1 Eylül haftasından bu yana en yüksek hisse senedi alımını gerçekleştirdi.

ANALİSTLERDEN TEKNİK SEVİYELER

Analistler, küresel pay piyasalarında, yatırımcıların ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve yoğun veri gündemine odaklandığını ifade ederek, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P)'un Türkiye'nin not görünümünü "pozitif"e çevirmesiyle yurt içi piyasaların pozitif ayrıştığını söyledi. Analistler teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.100 ve 8.200 seviyelerinin direnç, 8.000 ve 7.900 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...