Yatırımcı turuna tüm hızıyla devam: Bakan Şimşek'in yeni adresi belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Yatırımcı turuna tüm hızıyla devam: Bakan Şimşek'in yeni adresi belli oldu

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Londra ve Fas'ta düzenlenen programlarda temaslarının ardından yabancı yatırımcı turuna devam ediyor. Bakan Şimşek'in bir sonraki durağı Fransa'nın başkenti Paris olacak.

Göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği uluslararası yatırımcılarla görüşmelerini sürdüren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcı turuna tüm hızıyla devam ediyor. Körfez ülkeleri, ABD ve Londra'da toplam büyüklüğü 75 trilyon doları aşan fon yöneticileriyle temas kurduğu toplantının ardından Bakan Şimşek'in yeni adresi belli oldu.

ŞİMŞEK YATIRIMCILARLA YUVARLAK MASA TOPLANTISI YAPACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcıyla temas kurmak için Fransa'nın başkenti Paris'e gidecek. Günübirlik temasları kapsamında Paris'te yatırımcılarla yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirecek olan Bakan Şimşek, temasları kapsamında OECD Finansal ve Kurumsal İşler Bölümü Direktörü Carmine Di Noia ile görüşecek. Bakan Şimşek, aynı zamanda Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Marie ile de bir araya gelecek.

FRANSIZ VE ALMAN YATIRIMCILARLA BULUŞACAK

Franco-German Forum'un akşam yemeğinde Fransız ve Alman yatırımcılarla buluşacak olan Şimşek, görüşmelerinde uluslararası yatırımcılara Türkiye'nin yeni ekonomi politikaları ve Orta Vadeli Program'daki hedef ve reform hazırlıklarını anlatacak, katılımcıları fırsatları değerlendirmeye davet edecek.

KÖRFEZ'E İKİNCİ TUR

Bakan Şimşek, katıldığı bir televizyon programında yurt dışı temaslarına ilişkin bilgi verirken gelecek 1-2 hafta içinde Abu Dabi, Doha ve Riyad'a gitmeyi planladığını belirterek, "Gitmedik yer bırakmayacağız. Çünkü bizim derdimiz Türkiye'ye doğrudan yatırımları artırmak. Yakında Uzak Doğu'ya da gitmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Fas'ın Marakeş şehrinde düzenlenen Dünya Bankası-IMF toplantısında konuşan Bakan Şimşek, seçimlerin ardından atılan adımları anlatarak Türkiye'nin pozitif reel faize yaklaştığını söylemişti. Bakan Şimşek, Birleşik Arap Emirlikleri’nin 8,5 milyar dolar tutarındaki Türk tahvili satın alma taahhüdünde son aşamaya yaklaşıldığını duyurmuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...