Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Yemeksepeti istihdam sepetine üç bin kişi ekliyor

Yemeksepeti istihdam sepetine üç bin kişi ekliyor
Fotoğraf Başlığı Yemeksepeti istihdam sepetine üç bin kisi ekliyor

Türkiye’nin 69 ilinde, 25 binin üzerinde üye restoran ile 14 milyon kullanıcısına hizmet veren online yemek siparişi sitesi Yemeksepeti, istihdamı da katlayacak.

Kaydet
a- | +A

Ömer Temür İSTANBUL

Yılsonuna kadar 80 milyon avro yatırım planlayan firma üç binden fazla kişiyi istihdam edecek. Yemeksepeti’nin dolaylı olarak 40 bin kişiyi istihdam ettiğini belirten Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın “2019’un başında 610 olan çalışan sayımız bugün 2.800 kişiye ulaştı. 2020 sonunda ise yaklaşık altı bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. İstihdamı ağırlıklı olarak Banabi ve Vale tarafına yapacağız” dedi. Anadolu illerinde de büyümeye devam edeceklerini ifade eden Aydın “Anadolu şehirlerindeki tekil restoranların sayısında yüzde 45 artış yaşanırken bu restoranların sipariş adetlerinde yüzde 76, cirolarında ise yüzde 100 artış yaşandı. Yemeksepeti olarak firmaların aylık cirosuna 20 bin liralık katkı sağlıyoruz. Bu yıl 81 ilin tamamında olmayı, en az yüzde 50’nin üzerinde büyümeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

EN ÇOK LAHMACUN İSTEDİK
Nevzat Aydın’ın verdiği bilgilere göre Yemeksepeti her gün 480 bin siparişi adrese teslim ediyor. Restoranın yüzde 73’ü tekil restoranlardan oluşurken bir restorana günde ortalama 20 sipariş geliyor. Türkiye’de en çok tercih edilen yemekler kebap-Türk mutfağı-, burger ve pizza. En çok sipariş edilen ürün ise lahmacun oldu.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.