Yeni ekonomi yönetimine güven artıyor, kredi riski primi CDS son 20 ayın dibinde

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yeni ekonomi yönetimine güven artıyor, kredi riski primi CDS son 20 ayın dibinde

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanlığı kabinesinin açıklanmasının ardından ekonomi yönetimine güven giderek artıyor. Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), son 20 ayın en düşük seviyesine indi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Yüzyılı'nın ilk kabinesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek'i getirmesinin ardından 5 yıllık kredi risk priminde (CDS) düşüş giderek hızlandı. Geçtiğimiz günlerde 500 baz puanın altına inen CDS, son 20 ayın en düşük seviyesine geriledi.

RİSK GİDEREK AZALIYOR

Türkiye'nin kredi ödeyebilme durumunu gösteren ve risk primi olarak adlandırılan 5 yıllık kredi temerrüt takası anlamına gelen CDS, aralık 2022'de 500 baz puanın üstüne çıktı. Ardından 700 puana yükselen CDS, hafta başında 500 baz puanın altına indi. Türkiye’nin risk primi dün itibariyle 490 seviyelerine geriledi.

CDS NEDİR?

Kredi risk primi ya da Kredi temerrüt takası-swap'ı (Credit Default Swap) alınan bir kredinin geri ödenmeme riskini tespit etmek ve bu riske karşı kredinin sigortalanması için kullanılan değerdir. Faiz doğası itibarıyla alacaklının geri ödememe riskini içeren bir risk primidir. Risk primi ne kadar düşükse, borç faizi o kadar düşük olur.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...