Yerli hamsi yüz güldürdü: 3 Kilosu 100 TL, kilosu 35 TL

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Yerli hamsi yüz güldürdü: 3 Kilosu 100 TL, kilosu 35 TL

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Sezon açıldığından bu yana fiyatlarında dalgalanmanın yaşandığı hamsi bu kez yüz güldürdü. Sürekli değişen hamsi fiyatları önceki hafta 120 TL'ye kadar yükselmişti. Trabzon'da bol miktarda avlanan hamsi nedeniyle 3 kilosu 100 TL'ye satılıyor. Kilogramının 35 TL'ye düştüğü hamsiden hem satıcı hem de vatandaşlar oldukça memnun.

Trabzon Balık Hali’nde düne kadar hamsinin kilosu 50 TL’den satılırken bugünse 35 TL'ye, 3 kilosu ise 100 TL'den satılıyor. Diğer balık çeşitlerinin de yavaş yavaş bollaşacağı öngörülüyor. Şu an hamside bolluk ve bereketin yaşandığını ifade eden Balık Hali esnaflarından Mehmetcan Örseloğlu, fiyatların makul oldğunu belirterek hamsinin 3 kilosunun 100 TL, kilosunun ise 35-50 TL arasında gidip geldiğini söyledi ve şöyle devam etti:

-Şu anki periyota göre gayet iyi. Ama havaların sıcak gidişi tabi hamsinin bol oluşunun yanında ister istemez biraz kıtlık da getirecek. Çünkü hamsi soğuk iklimi seven bir hayvan. Ancak inşallah havalar ilerleyen zamanda daha da soğuyacak. Soğuduğu zaman da daha verimli, daha bol olacağına inanıyoruz. Şu an genellikle hamsi, istavrit ve mezgite daha çok rağbet oluyor. Ama şu an istavrit pek fazla yok, palamut en çok sorulanlardan bir tanesi, palamutun da olmayışı hem maddi hem de sağlık açısından şu an en çok hamsi tercih ediliyor" dedi.

'2 KİLO HAMSİ 5 KİŞİLİK AİLEYE YETİYOR'

Geçtiğimiz günlerde hamsinin kilosunun 75-50 TL arasında fiyatlarda olduğunu ancak şu an ise kilosunun 35 TL'ye satıldığını belirten balıkçı esnafı Gökmen Aydın ise "İnşallah havalar soğuduğunda daha da fazla hamsi olacak. Hamsi boyut olarak başladı zaten büyümeye. Tavuğun kilosu 150 TL hamsinin kilosu ise 35 TL. Vatandaşın tercihi şu anda hamsi. 2 kilo hamsi 5 kişilik bir aileye yetiyor. Yerli hamsi başladı büyümeye şu an tam yeme zamanı" diye konuştu.

Yerli hamsi yüz güldürdü: 3 Kilosu 100 TL, kilosu 35 TL

Öte yandan hamsi dışında satılan somonun kilosunun 150 TL, çupranın 175 TL, deniz levreğinin 175-250 TL, mezgitin 100 TL, barbunun 150-200 TL ve alabalığın 125 TL fiyatlarında satıldığı görüldü.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...