Yeşilköy'e yeni şehir: Fuar merkezi geliyor

- Güncelleme:
Yeşilköy'e yeni şehir: Fuar merkezi geliyor

Ekonomi Haberleri

 Atatürk Havalimanı yanında fuar merkezi inşasına başlanması turizmcileri memnun etti.

 Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin “Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı yanında açık ve kapalı alanlarıyla toplam 433 bin metrekarelik bir fuar alanının inşaatına başlandığını duyuran haberini turizm sektörü adına memnuniyetle karşılıyoruz” dedi. TÜROB olarak, Atatürk Havalimanı’nın terminallerinin yeniden düzenlenerek ‘Fuar ve Kongre Merkezi’ olarak değerlendirilmesinin, bölgenin mevcut gelişmiş konaklama ve ulaşım altyapısı ve ekonomisinin sürdürülebilirliği açısından önem taşıdığını belirten Eresin, hükûmetten bu yönde çeşitli dönemlerde taleplerde bulunduklarını hatırlattı.

Eresin, şöyle konuştu: Atatürk Havalimanı çevresinde 4 milyar dolarlık yatırım değeriyle yıllık 500 milyon avro katkı sağlayan, 50 bine yakın kişiye istihdam sağlayan yaklaşık 100’e yakın otel bulunuyor. Bunlar atıl kalmayacak, bölgede inşasına başlanan fuar merkezinin tekno parklar, spor alanları, tematik parklar, konser alanları, millet bahçesi, eğlence merkezleri gibi cazibe ve çekim merkezleri ile bir bütün olarak değerlendirilmesi sonucunda bölgenin uluslararası nitelik kazanacağına olan inancımız tamdır. Müteşekkiriz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...