Çin'in uluslararası transfer ödemeleri arttı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çin'in uluslararası transfer ödemeleri arttı

Ekonomi Haberleri

Çin Merkez Bankasının (PBoC) verilerine göre, yuan cinsinden uluslararası transferlerin miktarı, yıllık yüzde 21,48 artışla 96,7 trilyon yuana ulaştı.

Uluslararası ödemelerde Çin ulusal bara birimi yuan ile yapılan transferler, 2022'de önceki yıla göre artış kaydetti. Çin Merkez Bankasının (PBoC) verilerine göre, yuan cinsinden uluslararası transferlerin miktarı, yıllık yüzde 21,48 artışla 96,7 trilyon yuana (yaklaşık 14,14 trilyon dolar) ulaştı.

Çin'in sınır aşırı yuan ödemeleri sistemi üzerinden yıl boyunca 4,4 milyon para transferi yapıldı. Transferlerin sayısı da önceki yıla göre yüzde 31,68 arttı. Sistemde yıl boyunca günde ortalama 17 bin 700 transfer yapılırken 388,34 milyar yuan aktarıldı.

ÇİN'DE NELER OLUYOR?

Çin ajansı Xinhua'nın haberine göre, Tiencin şehrindeki "Asya Son Montaj Hattı" (FALA) adı verilen tesisten çıkan ilk uçak, merkezi Şanghay'da bulunan Çinli Juneyao Air şirketine teslim edildi. Airbus'ın dar gövdeli, orta mesafe yolcu uçağı ailesi "A320neo" içindeki en geniş kapasiteli modeli olan A321neo, 244 yolcu taşıyabiliyor. 2008 yılında kurulan FALA tesisinde A319neo, A320neo ve A321neo'ların yanı sıra geniş gövdeli A350 yolcu uçakları üretiliyor. Tesiste A321neo'ların üretimine Kasım 2022'de başlanmıştı. Airbus'ın tahminlerine göre, Çin'de gelecek 20 yılda sivil hava taşımacılığının yılda ortalama yüzde 5,3 büyüyeceği öngörülüyor.

KÜÇÜK HİDROELEKEKTRİK SANTRALİ İNŞAASI İÇİN SÖZLEŞME İMZALADI

Ekonomi ve Ticaret Bakanlığında düzenlenen törende, Kırgızistan Küçük Hidroelektrik Santralleri (Çakan HES) Kurumu Genel Müdürü Nurlan Sadıkov ve Çin Ulusal Makine Sanayi Şirketi Başkan Yardımcısı Zheng Hansong, 21 megavat kapasiteli küçük hidroelektrik santralinin inşaatını öngören sözleşmeye imza attı. Küçük hidroelektrik santrali, ülkenin kuzeyindeki Çuy Vadisi'nde 120 bin hektarlık arazi sulama kaynağı olan "Orto-Tokoy" barajında inşa edilecek.

NÜKLEER ENERJİ YÜKSEK LİSANS BURSU İÇİN SON GÜN 3 NİSAN

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye'de nükleer enerji alanından mezun olan ve Çin'de "Nükleer Enerji Bilimi ve Teknolojisi" alanında burslu yüksek lisans yapmak isteyen öğrenciler için son başvuru tarihinin 3 Nisan olduğunu duyurdu.

ROSATOM VE ÇİN ATOM ENERJİSİ ARASINDA UZUN VADELİ ANLAŞMA

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom ve Çin Atom Enerjisi Kurumu arasında hızlı nötron reaktörleri ve nükleer yakıt döngüsünün kapatılması alanında uzun vadeli işbirliği programına yönelik anlaşma imzalandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, anlaşma, hızlı nötron reaktörleriyle ilgili yeni projelerin uygulanmasının yanı sıra mevcut projelerde iş birliğinin genişletilmesi, uranyum-plütonyum yakıtı üretimi, kullanılmış nükleer yakıtın elleçlenmesi gibi birçok önemli konuyu içeriyor.

AA

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...