Yunanistan için acil toplantı çağrısı

Yunanistan için acil toplantı çağrısı
Başlık ResmiYunanistan için acil toplanti çagrisi

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk Yunanistan konusunda Euro Bölgesi liderlerini acil toplantıya çağırdı.

Kaydet
|
Yunanistan'ın borç kriziyle ilgili bir haftadır süren müzakerelerde anlaşmaya varılamadığı açıklanmış, görüşmelerde ilerleme kaydedilemediği bildirilmişti. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupalı 19 lideri Pazartesi günü Yunanistan ile görüşmelerde mesafe kaydedilebilmesi için acil toplantıya çağırdığını açıkladı.

Yunanistan'ın durumunun gittikçe kritik bir hal aldığını belirten Tusk'ın, 4 aylık görüşmelerin henüz anlaşmayla sonuçlanmadığını ifade ettiği açıklamasında, dünkü Euro Bölgesi toplantısında çözüm aşamasındaki kilit noktanın aşılamadığını, oynanan oyunun tehlikeli olduğu ve bunun için zaman kalmadığı belirtildi.

Pazartesi sabahı yapılacak olan toplantının amacının herkesin birbirinin pozisyonunu ve aldığı kararların sonuçlarını görmesi olduğu kaydedilen açıklamada; Yunan hükümetinin devam eden desteğin sürmesi doğrultusunda iyi bir teklifi ya da yükümlülüğünü yerine getirmemeyi tercih edebileceği vurgulandı. Tusk açıklamasında bu kararın tamamen Yunanistan'ın kararı olacağını, sorumluluğun Yunanistan'a ait olacağını ifade ederken, önlerindeki bir kaç günün bu doğrultuda etkin bir biçimde kullanılması gerektiğini söyledi.

Pazartesi günü gerçekleştirilmesi beklenen zirveye Almanya başbakanı Angela Merkel de katılacak.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.