Zorunlu trafik sigortası ücretlendirmesinde yeni dönem: İyi sürücüye indirim, kötü sürücüye zam

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Zorunlu trafik sigortası ücretlendirmesinde yeni dönem: İyi sürücüye indirim, kötü sürücüye zam

EKONOMİ Haberleri

Tüm araç sahiplerini ilgilendiren zorunlu trafik sigortası ücretlendirmesinde yeni bir döneme giriliyor. Yeni dönemde kaza yapmayan sürücülere yüzde 50 indirim alma imkanı bulunuyor. Ancak riskli sürücüler için zamlı tarife işletilecek. İşte Ocak'ta hayata geçirilecek uygulamadan tüm detaylar...

Trafik kurallarına harfiye uyup kaza yapmayan dikkatli araç sürücülerini müjde... Zorunlu trafik sigortasında ödül-ceza yöntemi barındıran uygulamaya geçiliyor. Buna göre, belirli süre kaza yapmayan araç sahibine zorunlu trafik sigortasını yenilerken yüzde 50 indirim kazanacak. Uygulamada riskli sürücüler için ise zamlı tarife uygulanacak.

SON TOPLANTIDA DUYURULDU

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu bugünkü toplantısında trafik sigortasında yeni dönemi duyurdu.

SEDDK BAŞKANI: 8. BASAMAĞA YÜZDE 50 İNDİRİM

Trafik sigortasındaki fiyat artışlarının önüne geçilmesi için SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu 7. basamakta bulunan ve 5 yıldır kaza yapmayan sürücülerin 8. basamağa yükseltileceğini ve poliçelerinde yüzde 50 indirim yapılacağını söyledi.

ÇOK RİSKLİ SÜRÜCÜLERE YÜZDE 200 PRİM

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, "Trafik sigortasında mevcut basamak sistemini genişletiyoruz. Dinamik basamak yöntemiyle 7. basamakta bulunup 5 yıldır kaza yapmayan sürücüler 8. basamağa çıkacak ve sigorta poliçelerine yüzde 50 indirime ulaşacak. Çok riskli sürücüler 0. basamakta bulunacak ve yüzde 200 prim uygulanacak" dedi.

Zorunlu trafik sigortası ücretlendirmesinde yeni dönem: İyi sürücüye indirim, kötü sürücüye zam
Yeni uygulamadaki ücret tarifesi tablosu...

UYGULAMA OCAK'TA

Düzenlemenin ocak ya da şubat ayında başlaması bekleniyor.

HASARSIZLIK İNDİRİMİ

Şu an trafik sigortası indirimleri ya da zamları 7 kategoride belirleniyor. Hasarsızlık prim oranları son olarak ağustos ayında güncellenmişti. Hali hazırda indirim oranı 7. basamak için yüzde  42, 6. basamak için yüzde 22, 5. basamak için yüzde 10 olarak uygulanıyor. 

HASAR ARTIRIM ORANLARI

Hasar prim artırım oranları ise 3. basamak için yüzde 45,  2. basamak için yüzde yüzde 90, 1. basamak için de yüzde 135 olarak uygulanıyor. 

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...