Güneş panelleriyle enerjiden maksimum tasarruf: İşte tüm merak edilenler

- Güncelleme:
Güneş panelleriyle enerjiden maksimum tasarruf: İşte tüm merak edilenler

EMLAK Haberleri

Ev, iş yeri ve fabrikalarda güneş enerjisi panellerine ilgi artıyor. Bireysel olarak da birçok kişi evlerinin çatısına bu panelleri kuruyor.

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - Güneş panellerinin ev içi öz tüketimi sağlayabilmek için harika bir araç olduğunu inkâr edemeyiz. Ancak kurulum, amorti süresi ve bakım maliyetlerini de hesaplamakta fayda var.

BAKIMI NASIL YAPILIR?

Dikkatli inceleme gerektiren bazı parçalar olsa da hareketli parçası olmadığı için bakımı zor değildir. Yalnızca güneş panellerini iyice temizlemek ve sıvı seviyelerinin ve akü şarjının en uygun şartlarda olup olmadığını kontrol etmek yeterlidir. Ayrıca, invertörün ve şarj cihazının düzgün çalıştığını doğrulamak önemlidir…

Güneş panelleriyle enerjiden maksimum tasarruf: İşte tüm merak edilenler

ÖMRÜ NE KADARDIR?

Güneş panelleri, 20 ila 25 yıllık bir hayat döngüsüne sahip olacak şekilde tasarlanır ve üretilir. Bu zaman çerçevesi içindeki herhangi bir problem, kötü bir kurulum olarak sınıflandırılabilir. Bu sebeple ister bakımını kendiniz yapın ister bir başkasına kiralayın, güneş panellerini iyi durumda tutmak gerekir. Öte yandan Türkiye şartlarında bir güneş panel sistemi kendini altı yılda amorti etmektedir.

NEDEN YAPMALIYIM?

Güneş enerjisi atık üretmeyen sürdürülebilir bir yenilenebilir enerji kaynağıdır. Güneş enerjisi ile havayı kirletmeden, sessiz ve çevre dostu bir elektrik enerjisi elde edebilirsiniz. Ayrıca elektrik faturanızdan ciddi anlamda tasarruf sağlarsınız.

MALİYETİ NE KADAR?

Son dönemde yüksek elektrik faturaları sebebiyle birçok şirket veya bireysel tüketici bu enerji üretim yoluna başvuruyor. Bu yüzden birçok şirket müstakil ev veya siteler çatılarına yönelik panel geliştirmeye başladı. Bugün bir evin çatısına güneş enerjisi paneli kurmanın maliyeti ortalama 10 bin dolar civarında. Ancak bu, markadan markaya değişiklik gösteriyor. Uzak Doğu ürünleri 6 bin dolara düşerken, Alman markalı ürünleri 15 bin doları geçiyor. 

Güneş panelleriyle enerjiden maksimum tasarruf: İşte tüm merak edilenler

SARFİYATI KAÇ KW OLMALI?

Türkiye’de bir evin günlük elektrik sarfiyatı ortalama 10 kW olarak kabul edilir. Bu durumda 5 ya da 6 adet 300 W’lık (3 kW’lık) güneş paneli yıl boyunca evinizin bütün elektrik ihtiyacını rahatlıkla karşılamanızı sağlayacaktır.

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...