Konutta fiyat artışı durdu, şimdi alım zamanı

- Güncelleme:
Konutta fiyat artışı durdu, şimdi alım zamanı

EMLAK Haberleri

En değerli yatırım aracı olarak görülen konutta fiyat artışı hız kesti. TÜİK rakamlarına göre 2022 yılı Aralık ayında konut fiyatları geçen yıla göre (2021) yüzde 79,83 oranında artış göstermişti. Ancak TÜİK’in son açıklanan konut fiyat ve satış endeksinde fiyatların durduğu görüldü.

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - Haziran 2023 yılında konut fiyatları, bir önceki yıla göre yüzde 14,76 artarak sınırlı seviyede kaldı. Öte yandan yine Haziran 2023’te konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 44,4 oranında düştü. Sektör temsilcileri yaşanan bu durumun bir fırsat olduğunu ifade ediyor.

“FIRSATI DEĞERLENDİRİN”

Konut yatırımının her dönem kârlı bir iş olduğunu belirten uzmanlar “Döviz, altın veya borsa gibi kaygan zeminler yatırımcı için risk teşkil etmektedir. Ancak konut veya arsa her dönem fırsat sunar. Geçen yıla göre fiyat artışları sınırlı kaldı. Bu durum ciddi bir fırsat teşkil ediyor. Orta ve uzun vadede konut her daim kazanç sağlar. Vatandaşlar durumu iyi değerlendirmeli” dedi.

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...