Ronaldo'ya 1 milyar dolarlık 'Binance' davası

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ronaldo'ya 1 milyar dolarlık 'Binance' davası

FUTBOL Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo'nun Binance'in reklamını yapmasıyla kendilerini yanıltıldıklarını iddia eden davacılar, ünlü futbolcudan 1 milyar doları aşan tazminat talep ediyor.

Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, ABD'de kripto para borsası Binance'in reklamları nedeniyle toplu bir davayla karşı karşıya.

2022'de Ronaldo ve Binance arasındaki NFT ortaklığına dayanan davacılar, futbolcunun yaptığı reklamların kendilerini yanılttığını iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Ronaldo'dan 1 milyar doları aşan tazminat talep edilen davada, futbolcu 'kayıtsız menkul kıymetlerin satışına katılmak ve yardım etmekle' suçlanıyor.

NFT 77 DOLARDAN 1 DOLARA DÜŞMÜŞTÜ

Binance'in CR7 token (NFT) koleksiyonu Kasım 2022'de duyurulmuş ve Ronaldo, bu koleksiyonun hayranlarını ödüllendireceğini açıklamıştı. Ancak NFT'lerin değeri bir yıl içinde 77 dolardan 1 dolara düşmüştü.

Ronaldo'nun sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı tanıtımın etkisiyle internet üzerindeki Binance aramalarında yüzde 500'lük bir artış yaşandığı iddia ediliyor. Suç duyurusu yapan kripto para yatırımcıları, Ronaldo'nun reklamları nedeniyle zarara uğradıklarını savunarak tazminat talep ediyor.

Düzenleyen:  - FUTBOL
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...