Dünyanın en büyük yılanı bulundu! Tam 500 kilo ağırlığında… Balta girilmemiş ormanda keşfedildi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dünyada yüzlerce yılan türü bulunmakta. İnsanların genelde korkusundan dolayı yaklaşmadığı bu canlıların ilginç bir türü keşfedildi. Dünyanın en büyük yılanı sonunda bulundu. Tam 500 kilo ağırlığında, böyle bir anakondayı daha önce görmediniz. Balta girilmemiş ormanda bulundu.

Bilim insanları yeni bir anakonda türünü keşfetti. Amazon’da daha önce belgelenmemiş ve görülmemiş 7.5 metrelik yılan bulundu. Ağırlığı ise tam 500 kilo ağırlığında. Dünyanın en büyük ve ne ağır yılanı olarak kayda geçti. 

DÜNYANIN EN BÜYÜK YILANI BULUNDU 

Şuana kadar dört anakonda türü bilinmekteydi. En büyük tür ise Amazon, Orinoco ve Esequibo nehirlerinin havzalarında yaşayan yeşil anakondalardı. Yapılan yeni çalışmalar sonucunda yeşil anakondanın genetik olarak iki farklı tür olduğunu ortaya çıkardı.

Dünyanın en büyük yılanı bulundu! Tam 500 kilo ağırlığında… Balta girilmemiş ormanda keşfedildi - 1. Resim

Araştırmacılar Ekvador Amazonu'ndaki Baihuaeri Waorani Bölgesi'nin Bameno bölgesinde yeni adlandırılan kuzey yeşil anakondasının (Eunectes akayima) birkaç örneğini yakalamayı başardı. 

Dünyanın en büyük yılanı bulundu! Tam 500 kilo ağırlığında… Balta girilmemiş ormanda keşfedildi - 2. Resim

7.5 METRE BOYUTUNDA! TAM 500 KİLO 

Yapılan incelemelerde en büyük anakondayı bulan Queensland Üniversitesi'nden Bryan Fry, "Bu muhteşem canlılarının boyutları inanılmazdı; karşılaştığımız bir dişi anakondanın uzunluğu 6,3 metreydi. Bölgede 7,5 metreden uzun ve yaklaşık 500 kilogram ağırlığında anakondalar bulunuyor" dedi. 

Dünyanın en büyük yılanı bulundu! Tam 500 kilo ağırlığında… Balta girilmemiş ormanda keşfedildi - 3. Resim

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...