Sulh Ceza Hakimi'nin tartışmalı 'vasi' kararına Ankara Barosu'ndan sert tepki: Mahkeme kadıya mülk değildir

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sulh Ceza Hakimi'nin tartışmalı 'vasi' kararına Ankara Barosu'ndan sert tepki: Mahkeme kadıya mülk değildir

Güncel Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi'nin aldığı bir karar hukuk çevrelerinde tepki çekti. İki avukata vasi atanmasını isteyen vatandaşın talebini işleme koyan hakim, avukatların sağlık raporu için hastaneye sevk edilmesi yönünde karar verdi. Ankara Barosu da karara tepki göstererek "Mahkeme kadıya mülk değildir" başlığıyla bir açıklama yayımladı. Açıklamada "Talebin dayanağını dikkate alma gereği duymamış ya da avukatlık mesleğinin ne olduğunu anlamamış bir mahkeme hakimi tarafından verilen bu karar, yargı makamları tarafından mesleğimize bakış açısının farklı bir noktaya geldiğini göstermektedir" ifadeleriyle hakime sert eleştiriler yöneltildi. 

Ankara'da hukuk çevrelerince tepki çeken bir karar gündeme geldi.  Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi, kendisine dava açan iki avukatın vesayet altına alınıp vasi olarak da kendisinin atanmasını isteyen vatandaşın talebini işleme aldı. Söz konusu avukatlar akıl sağlığına dair rapor almak üzere hastaneye sevk edildi.

Ankara Barosu da "Mahkeme kadıya mülk değildir" başlığı ile bir açıklama yayınlayarak Sulh Ceza Hakimi'nin kararını sert bir dille eleştirdi ve hakim hakkında gerekli başvuruların yapılacağını bildirdi.

Baro'nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

Ankara 2. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından iki meslektaşımız hakkında, sadece vekillik görevini ifa ettikleri gerekçesi ile vesayet altına alınmak üzere bir dava açıldığı ve Mahkeme Hakimi tarafından meslektaşlarımızın akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için sağlık raporu aldırılmasına karar verildiği öğrenilmiştir.

HAKİME SERT TEPKİ: AVUKATLIK MESLEĞİNİN NE OLDUĞUNU ANLAMAMIŞ

Sırf başvurucuya karşı müvekkilleri adına dava açtıkları için bu muameleye maruz kalan meslektaşlarımız hakkında, talebin dayanağını dikkate alma gereği duymamış ya da avukatlık mesleğinin ne olduğunu anlamamış bir mahkeme hakimi tarafından verilen bu karar, yargı makamları tarafından mesleğimize bakış açısının farklı bir noktaya geldiğini göstermektedir.

'MAHKEME KADIYA MÜLK DEĞİLDİR'

Müvekkilleri adına dava ikame eden meslektaşlarımızın kısıtlanmasını istemek ne kadar abesle iştigal ise; bu iddiaları gerekçesiz ve özensiz bir şekilde ciddiye alarak sağlık raporu aldırılmaya kalkışılması da bir o kadar abestir. Mesleki sorumluluklarının farkında olan hakim ve savcı meslektaşlarımızı tenzih ederek belirtmek gerekir ki; mahkeme kadıya mülk değil, avukatların iş yeridir.

Verilen bu hadsiz karara karşı mesleğimizin ve meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtir; adı geçen mahkemenin hakimi hakkında gerekli başvuruları yapacağımızı tüm meslektaşlarımıza ve kamuoyuna bildiririz.

Sulh Ceza Hakimi'nin tartışmalı 'vasi' kararına Ankara Barosu'ndan sert tepki: Mahkeme kadıya mülk değildir - 1. Resim

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...