Bakan Çavuşoğlu son durumu açıkladı: Sudan’dan tahliye operasyonları tamamlandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “An itibariyle Sudan'dan tahliye operasyonları tamamlandı. Vatandaşlardan gelecek yeni taleplere göre ilave operasyonlar olabilir” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çatışmaların devam ettiği Sudan’dan Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Antalya’nın Kepez ilçesinde Dr. Gönül Peçen-Dr. Ahmet Peçen 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve ambulans helikopter iniş alanı açılışı programında konuşan Bakan Çavuşoğlu, “An itibariyle Sudan'dan tahliye operasyonları tamamlandı. Vatandaşlardan gelecek yeni taleplere göre ilave operasyonlar olabilir” sözlerine yer verdi.

Bakan Çavuşoğlu konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Bizden yardım isteyen herkese yardım elini uzaktık. Toplamda 2 bin 61 kişiyi tahliye ettik. 22 ülke vatandaşını da kendi ülkelerine İstanbul’dan gönderdik. Sudan’da bir hastanemeyiz var, Afrika’da birçok yerde hastanemiz var. Burada bizim doktorlarımız ve hemşirelerimiz var. Personel değişim konusunda Sağlık Bakanlığımızla çalışıyoruz, orada bulunan kardeşlerimizi de Türkiye’ye getirmiş olacağız. Biz böyle büyük bir devletiz.”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...