1 Mayıs gözaltılarında 24 kişi tutuklandı

1 Mayıs gözaltılarında 24 kişi tutuklandı
Başlık Resmi1 Mayis gözaltilarinda 24 kisi tutuklandi

1 Mayıs'ta İstanbul'da gözaltına alınıp adliyeye sevkedilen 266 kişiden 24'ü tutuklandı.

Kaydet
|
İstanbul'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde yaşanan olaylarda gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 266 kişiden 24'ü tutuklandı.İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğündeki işlemleri sonrasında 3-4 Mayıs'ta aralıklarla Çağlayan ve ilgili adliyelere sevk edilen 266 şüpheliden, 191'i tutuksuz yargılanmak üzere, 51'i de "yurt dışına çıkış yasağı"nı da içeren adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.Zanlılardan 24'ü ise "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçu başta olmak üzere, "kamu malına zarar verme", "terör örgütü üyeliği" ve "patlayıcı madde bulundurma", "görevli memura görevini yaptırmamak için direnme" gibi suçlardan tutuklandı.


Bu arada olaylarda, 154 molotofkokteyli, ruhsatsız tabanca, kurusıkı tabanca, 2 ses bombası, el yapımı parça tesirli ve boru tipi bomba, 106 dolu havai fişek bataryası, 41 gaz maskesi, 178 bez maske, 8 sapan, 3 bıçak, telsiz, 2 sahte polis yeleği, çok sayıda bilye, torpil, yasa dışı pankart, flama, eldiven ve sopa ele geçirildiği öğrenildi.
İstanbul'da, 1 Mayıs'ta çıkan olaylarda 366 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerden 100'ü savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı. Şüphelilerden 266'sı ise işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.