20 ve 13 yıllık iki cinayet dosyası daha aydınlatıldı! 4 şüpheli tutuklandı
Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, Kırşehir ve Samsun'da yıllardır faili meçhul olarak kalan iki cinayet dosyasında yeni delillere ulaşıldığını açıkladı. 2006 yılında kaybolan Rıza Güzel ile 2013'te öldürülen Arif Yılmaz'ın dosyalarının yeniden incelenmesi sonucu toplam 4 şüpheli tutuklandı. Gürlek, bugüne kadar 60 dosyada 67 cinayetin faili meçhul olmaktan çıkarıldığını duyurdu.
Adalet Bakanı Sayın Akın Gürlek, yıllar önce işlenen ve failleri belirlenemeyen cinayetlerin aydınlatılmasına yönelik yürütülen çalışmalarda iki dosyanın daha çözüldüğünü açıkladı. Kırşehir'in Akpınar ilçesinde 20 yıl önce kaybolan Rıza Güzel ile Samsun'un Çarşamba ilçesinde 13 yıl önce silahla öldürülen Arif Yılmaz'ın dosyalarında, yeni tanık ifadeleri ve teknolojik incelemeler sayesinde önemli bulgulara ulaşıldı.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gürlek, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucunda bugüne kadar 67 maktul ve 7 yaralıya ilişkin 60 dosyanın aydınlatıldığını bildirdi.
20 YILLIK KAYIP DOSYASINDA KEMİK PARÇALARI BULUNDU
Kırşehir'in Akpınar ilçesinde yaşayan Rıza Güzel hakkında ailesi tarafından 5 Şubat 2006 tarihinde kayıp başvurusu yapıldı. Aradan geçen 20 yılın ardından yeniden açılarak incelenen dosyada, Güzel'in kaybolmasının ardında bir cinayet olabileceğine ilişkin bulgulara ulaşıldı.
Tanık beyanları, aile bireylerinin birbiriyle çelişen ifadeleri, iletişim kayıtları ve teknik incelemelerin birlikte değerlendirilmesi sonucunda olayın kasten öldürme şüphesi taşıdığı belirlendi.
Soruşturma kapsamında 3 ilde 6 adrese operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 7 şüpheli gözaltına alındı.
Şüphelilerin ifadeleri ve yer göstermeleri sonucunda Rıza Güzel'e ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları bulundu. Kemiklerin kimliğine ilişkin kesin tespit ise adli incelemelerle belirlenecek.
Adli işlemlerin ardından şüphelilerden 2'si tutuklanırken, 1 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.
SAMSUN'DA 13 YILLIK CİNAYET HTS KAYITLARIYLA YENİDEN İNCELENDİ
İkinci gelişme ise Samsun'un Çarşamba ilçesinde yaşandı. 1 Haziran 2013 tarihinde ateşli silahla öldürülen Arif Yılmaz'ın dosyası, gelişen teknolojik imkânlardan yararlanılarak yeniden ele alındı.
Soruşturma kapsamında eski deliller, tanık ifadeleri ve HTS olarak bilinen iletişim trafik kayıtları tekrar analiz edildi.
Daha önce haklarında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilen kişilerin de aralarında bulunduğu toplam 28 kişinin iletişim verileri karşılaştırıldı.
Yeniden yapılan teknik analizler ve alınan yeni tanık ifadeleri, olayla bağlantılı oldukları değerlendirilen iki şüpheliye ulaşılmasını sağladı.
Gözaltına alınan iki şüpheli, adli mercilere sevk edilmelerinin ardından tutuklandı.
60 DOSYADA 67 CİNAYET AYDINLATILDI
Adalet Bakanı Gürlek, son iki dosyayla birlikte faili meçhul cinayetlere yönelik yürütülen çalışmalarda ulaşılan toplam sayıları da paylaştı.
Gürlek'in açıklamasına göre Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Cumhuriyet başsavcılıkları ve kolluk birimlerinin çalışmalarıyla 60 dosyada 67 maktul ve 7 yaralıya ilişkin olaylar aydınlatıldı.
Bakanlık, 3 Ekim 2026 tarihli önceki açıklamasında ise 58 dosyada 65 cinayetin aydınlatıldığını bildirmişti. Böylece son çalışmalarla birlikte çözüldüğü açıklanan dosya sayısı 2, cinayet sayısı da 2 arttı.
BAKAN GÜRLEK: HİÇBİR DOSYANIN KARANLIKTA KALMAMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya açıklamasında suç ve suçluyla mücadelede kararlılık mesajı verdi.
Gürlek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde hiçbir faili meçhul dosyanın karanlıkta kalmaması, hiçbir suçun cezasız bırakılmaması ve mağdur ailelerinin adalet beklentilerinin karşılanması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Dosyaların aydınlatılmasında görev alan Çarşamba ve Kırşehir Cumhuriyet başsavcılıkları, Samsun ve Kırşehir il jandarma komutanlıkları ile diğer kamu görevlilerine teşekkür eden Gürlek, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
"Adaletin izini sürmekten, yıllardır cevapsız kalan soruları aydınlatmaktan ve sorumluların hukuk önünde hesap vermesi için çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz."
