Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

4.5'lik sarsıntı 7 büyüklüğündeki depremin habercisi mi? Naci Görür '6 Şubat'ı işaret etti

4.5'lik sarsıntı 7 büyüklüğündeki depremin habercisi mi? Naci Görür '6 Şubat'ı işaret etti
Fotoğraf Başlığı 4.5'lik sarsinti 7 büyüklügündeki depremin habercisi mi? Naci Görür '6 Subat'i isaret etti

Bu sabah Adana'nın Saimbeyli ilçesinde 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Naci Görür, "7'ye varan fay üretim kapasitesinde. 6 şubat depremleri ile stres alanı değişimi gösteriyor olabilir" dedi.

Kaydet
a- | +A

AFAD’ın paylaştığı bilgilere göre, Adana’nın Saimbeyli ilçesinde saat 07.09’da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkezi Saimbeyli ilçesi olan depremin derinliği 6.96 kilometre olarak ölçüldü.

BAKMADAN GEÇME
Özgür Özel aracıyla teklif yolladı, Kılıçaroğlu resti çekti: Partiyi kayyıma mı bırakayım?
HABER

Özgür Özel aracıyla teklif yolladı, Kılıçaroğlu resti çekti: Partiyi kayyıma mı bırakayım?

ÇEVREDE HİSSEDİLDİ

Bölgede depremin hafif hissedildiği, olumsuz bir durumun bildirilmediği öğrenildi. Deprem, merkez üssü Saimbeyli ilçesine yakın konumdaki Kozan'da da hissedildi.

"7 ŞİDDETİNDE FAY ÜRETİM KAPASİTESİNDE"

Öte yandan Prof. Naci Görür depremle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Görür, "Adana, Yeniköy/Saimbeyli’de 4,6 deprem oldu. Deprem Saimbeyli Fay Zonunda. Bu zon sol yönlü, doğrultu atımlı. Yaklaşık 40 km uzunlukta ve 7,0’ye varan fay üretim kapasitesinde. 6 şubat depremleri ile stres alanı değişimi gösteriyor olabilir. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

https://x.com/nacigorur/status/1937429546988405102

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.