5 milletlerarası anlaşma Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete'de

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
5 milletlerarası anlaşma Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete'de

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Meclis ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayından geçen 5 milletlerarası anlaşma Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye çok sayıda ülkeyle iş birliği anlaşmalarına imza atıyor. Bu anlaşmalar Meclis’te görüşüldükten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giriyor.

Bu kapsamda 5 milletlerarası anlaşma daha hayata geçti. İşte 5 ülkeyle yapılan o önemli anlaşmalar;

SRİ LANKA

Kolombo'da 28 Ocak 2022'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçakçılığı ile Vergiden Kaçınmaya Engel Olma Anlaşması" ve eki "Protokol" hakkındaki karar Resmi Gazete'de yer aldı.

SİERRA LEONE

3 Kasım 2020'de Ankara'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sierra Leone Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçaklığı ile Vergiden Kaçınmaya Engel Olma Anlaşması" da onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

NİJERYA

Abuja'da 20 Ekim 2021'de imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Nijerya Federal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçaklığı ile Vergiden Kaçınmaya Engel Olma Anlaşması" da onaylandı.

KAMBOÇYA

27 Şubat 2022'de Ankara'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kamboçya Krallığı Hükümeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçaklığı ile Vergiden Kaçınmaya Engel Olma Anlaşması" ilişik notalarla birlikte onaylanarak Resmi Gazete'de yer aldı.

SENEGAL

Antalya'da 14 Kasım 2015'te imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Senegal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Gelir Üzerinden Alınan Vergilerde Çifte Vergilendirmeyi Önleme ve Vergi Kaçaklığı ile Vergiden Kaçınmaya Engel Olma Anlaşması" ve eki "Protokol" ile anlaşmada değişiklik yapılmasına dair notalar onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anlaşmalar kapsamında da taraf ülkelerle ekonomik ilişkilerin gelişmesi ve vergi konusundaki işbirliğinin artması amaçlanıyor.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kardelen Tokdemir 1 Aralık 2023 13:24

Nijerya ve Senegal Afrika'nın önemli ülkeleri anlaşmamiz güzel

Tunç Kutluay 1 Aralık 2023 13:22

Afrika'daki politikamız doğru özellikle kuzey tarafı daha önemli Akdeniz'den dolayı

Sonraki Haber Yükleniyor...