Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. 6 asırlık lezzet: 7 saatte pişiyor, merak edip yiyen hayrete düşüyor
Gündem

6 asırlık lezzet: 7 saatte pişiyor, merak edip yiyen hayrete düşüyor

Son Güncelleme: 21 Nisan, 2024 - 11:36
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
6 asırlık lezzet: 7 saatte pişiyor, merak edip yiyen hayrete düşüyor
Fotoğraf Başlığı6 asirlik lezzet: 7 saatte pisiyor, merak edip yiyen hayrete düsüyor

15. yüzyılda Osmanlı mutfağına giren 'hindi boynu' günümüzde yeniden tercih edilmeye başlandı. Merak edip yiyenlerin lezzetinden sonra kuzu eti sandığı hindi boynu haftada tam 7 saatte pişiyor. Yağsız olduğu için şeker, kolesterol ve tansiyon hastaları özellikle tercih ediyor.

Kaydet
a- | +A

Türk yemek kültüründe geçmişi Osmanlı dönemine kadar uzanan ‘hindi boynu’ günümüzde de tercih edilmeye başladı.

15. yüzyılda Osmanlı mutfağına giren ve günümüzde de Türk mutfağında ayrı bir yere sahip olan hindi boynu etini, Konya'da dede mesleği fırıncılığı 50 yıldır sürdüren Mustafa Ortaabacı da haftada bir gün müşterileri için hazırlıyor.

6 asırlık lezzet: 7 saatte pişiyor, merak edip yiyen hayrete düşüyor - 1. Resim
Başlık Resmi6 asırlık lezzet: 7 saatte pişiyor, merak edip yiyen hayrete düşüyor - 1. Resim

7 SAATTE PİŞİYOR

Hindi boyunları gece saatlerinde köz haline gelen fırının ateşine sürülüyor ve yaklaşık 7 saat boyunca pişiriliyor. Fırından çıkarılan hindi boynu etleri, piştiği tepsi içerisinde sabaha kadar dinlenmeye bırakılıyor. Sabahın erken saatlerinde sunulan hindi boyunları vatandaşlar tarafından da ilgi görüyor.

6 asırlık lezzet: 7 saatte pişiyor, merak edip yiyen hayrete düşüyor - 2. Resim
Başlık Resmi6 asırlık lezzet: 7 saatte pişiyor, merak edip yiyen hayrete düşüyor - 2. Resim

MERAK EDİP YİYENLER KUZU ZANNEDİYOR

Hindi boynu etinin yağsız ve çok lezzetli olduğunu söyleyen Mustafa Ortaabacı, "Cuma günleri pişirdiğimiz hindi etini talebin artmasıyla bazen haftanın 2 gününde de çıkartıyoruz. Burada 81 ilden gelen kamyoncu abilerimiz ve buradaki esnaf kardeşlerimiz bu nasıl bir lezzet diye merak edip yiyorlar, sonra hayran kalıyorlar kuzu eti lezzetinde diye. 7 ila 8 saat arasında fırında piştikten sonra gündüz kebap yağı suyu ile sunuma hazırlıyoruz" dedi.

6 asırlık lezzet: 7 saatte pişiyor, merak edip yiyen hayrete düşüyor - 3. Resim
Başlık Resmi6 asırlık lezzet: 7 saatte pişiyor, merak edip yiyen hayrete düşüyor - 3. Resim

HAFTADA SADECE BİR GÜN YAPILIYOR

Bu lezzeti çok istenildiği zaman bazen haftada 2 gün çıkardıklarını anlatan fırıncı Mustafa Ortaabacı, genellikle haftada bir kez yapıldığını belirterek şunları söyledi:

"Genellikle cuma günleri yapıyoruz. Talep çok ama temin etmek zor olduğu için bazı hafta haftada bir gün çıkartıyoruz. Hindi boyun eti kalın olduğu için 7 saat fırında duruyor. Biraz zor piştiği için önce yıkama işleminden geçiyor daha sonra gece saat 12 gibi fırına gönderiyoruz, sabah piştikten sonra çıkartıyoruz. Bu lezzeti kebap yağı ile yaptığımız için ayrı bir lezzet katıyor. Biz bunu müşterimize söylemesek bile kuzu eti niyetinde olan müşterilerimize verdiğimiz zaman lezzetine bakınca bu gerçekten hindi eti mi diye şaşıran çok oluyor."

6 asırlık lezzet: 7 saatte pişiyor, merak edip yiyen hayrete düşüyor - 4. Resim
Başlık Resmi6 asırlık lezzet: 7 saatte pişiyor, merak edip yiyen hayrete düşüyor - 4. Resim

ŞEKER, KOLESTEROL VE TANSİYON HASTALARI TERCİH EDİYOR

Birçok yaş grubunun tercih ettiğini belirten Ortaabacı, "Yaşı genç kardeşlerimiz lezzetine bakınca bu ne abi diye onlar da şaşırıyorlar. Lezzet ve etin kalın olmasından şaşırıyorlar, bu şekilde büyük hindi eti olur mu diye. Çok olumlu yorumlar alıyoruz. Müşterimiz doyurucu olduğu için tercih ediyorlar. Bir de yağsız olduğu için şeker, kolesterol ve tansiyon hastaları özellikle tercih ediyorlar. Hindi boynunun porsiyonu 140 lira" diye konuştu.

6 asırlık lezzet: 7 saatte pişiyor, merak edip yiyen hayrete düşüyor - 5. Resim
Başlık Resmi6 asırlık lezzet: 7 saatte pişiyor, merak edip yiyen hayrete düşüyor - 5. Resim

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 21 Nisan, 2024 - 11:36
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    İş dünyasından hükümete 'asgari ücret' çağrısı! 2 talepleri var
    İş dünyasından hükümete 'asgari ücret' çağrısı! 2 ...
    Kaydet
  • 2
    TÜRK-İŞ'in mesajı sonrası Bakan Işıkhan'dan sürpriz hamle! Kritik görüşme sonrası peş peşe açıklamalar
    TÜRK-İŞ'in mesajı sonrası Bakan Işıkhan'dan sürpri...
    Kaydet
  • 3
    240 bin TL indirim için son günler! İşte 'sıfır' otomobil kampanyaları
    240 bin TL indirim için son günler! İşte 'sıfır' o...
    Kaydet
  • 4
    Süleyman Soylu, Mehmet Akif Ersoy'la ilgili iddiaya ateş püskürdü: Haysiyetsizlik ve şerefsizliktir
    Süleyman Soylu, Mehmet Akif Ersoy'la ilgili iddiay...
    Kaydet
  • 5
    FETÖ’cüler akıllanmaz!..
    FETÖ’cüler akıllanmaz!..
    Kaydet
YAZARLAR
  • Ömer Faruk Ünal
    Ömer Faruk Ünal Alın size, geçen yılki FIFA VAR listesi!
    Kaydet
  • Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil
    Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Tarlamızı gazel okuyarak sürdüler!
    Kaydet
  • Cem Küçük
    Cem Küçük FETÖ’cüler akıllanmaz!..
    Kaydet
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla Cumhuriyeti CHP mi kurdu?
    Kaydet
  • Prof. Dr. Emre Alkin
    Prof. Dr. Emre Alkin Küresel ekonomik beklentiler: IMF, Dünya Bankası, OECD ve uluslararası finans kuruluşları
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Yeni haftaya sert kış senaryosu!
    Yeni haftaya sert kış senaryosu!
    Kaydet
  • Osmanlı'da uyuşturucuyla mücadele
    Osmanlı'da uyuşturucuyla mücadele
    Kaydet
  • Küba’da korkutan salgın! Binlerce kişi yürüyemez hale geldi
    Küba’da korkutan salgın! Binlerce kişi yürüyemez hale geldi
    Kaydet
  • Yunanistan’da büyük çatlak! Miçotakis’e
    Yunanistan’da büyük çatlak! Miçotakis’e "Uyan" çağrısı! "Netanyahu bizi Türkiye ile savaşa sürüklüyor"
    Kaydet
  • Kitap fuarları ile online kitapçılar yarışta
    Kitap fuarları ile online kitapçılar yarışta
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
TCMB'den reeskont ve avans faiz oranları için yeni karar!
TCMB'den reeskont ve avans faiz oranları için yeni karar!
Kaydet
İtalya Süper Kupa'da finalin adı belli oldu
İtalya Süper Kupa'da finalin adı belli oldu
Kaydet
Erzurum'da baltalı dehşet! Bir kişiyi ağır yaralayan şüpheli her yerde aranıyor
Erzurum'da baltalı dehşet!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası