Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MHP Genel Başkanı Bahçeli: AYM’yi değiştirelim Divân-ı Âli’yi kuralım

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
MHP Genel Başkanı Bahçeli: AYM’yi değiştirelim Divân-ı Âli’yi kuralım

GÜNDEM Haberleri  / İHA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Anayasa Mahkemesi (AYM), yeni hükûmet sisteminin doğasına uygun şekilde yeni baştan yapılandırılmalıdır” dedi.

Bahçeli, yeni yasama yılının açılışı kapsamında Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne uyumlu siyasi ve hukuki düzenlemelerin yapılmasına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. “Anayasa Mahkemesinin son zamanlarda verdiği kararlar, sancılı ve sakattır. Hak ihlalleri adı altında, millî haklara ve adalet duygusuna, telafisi imkânsız zararlar verilmektedir” diyen Bahçeli, şunları kaydetti: Millî güvenliğimizin sağlam esaslara bağlanmasının yanında, iç huzur ve istikrar ortamının kökleşmesi için bilhassa Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesi, temel gündem olmalıdır. Yeni hükûmet sistemi; parlamenter sistemin bütün kamburlarından, bağlarından, engellerinden ayıklanmalı, arındırılmalıdır. 1960 darbesinin oluşturmak istediği demokrasi dışı yapıyı korumak için ihdas edilen Anayasa Mahkemesidir. Anayasa Mahkemesi, yeni sistemin doğasına uygun şekilde yenibaştan yapılandırılmalıdır. Demokratik, etkin, adil, tartışmaların odağı olmaktan çıkarılmış bir ‘Yüce Mahkeme’, deyim yerindeyse bir ‘Divân-ı Âli’ kurulması, Türkiye’nin gücüne güç katacaktır.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...