Erdoğan: Afganistan konusunda ABD'ye 3 şartımız var

Erdoğan: Afganistan konusunda ABD'ye 3 şartımız var

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lefkoşa'da kılınan bayram namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Azerbaycan'ın KKTC'yi tanımasına ilişkin, "Bu konuda tereddüt edecek hiçbir şey yok. Bunları İlham Aliyev kardeşim ile de sürekli görüşüyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da Hala Sultan Camii'nde kılınan bayram namazı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Afganistan ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Şartlarımız sağlanabilirse Türkiye olarak Kabil Havalimanı'nın işletimini ele almayı düşünüyoruz" dedi.

İKİ BAYRAM BİR ARADA
Konuşmasına Kurban Bayramı'nı tebrik ederek başlayan Erdoğan, "Kuzey Kıbrıs'ın kurtuluş mücadelesinin 47. yılı ile Kurban Bayramı'nı aynı zamanda kutlayacağız. İki bayramı bir arada kutlama fırsatı bulduk. Ayrıca biliyorsunuz toplu açılışlarımız da var. Kuzey Kıbrısımıza ciddi bir canlılık getirme fırsatını bulacağız" dedi.

"Şimdi yeni bir dönem var" diyerek Afganistan konusunda da açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Üç ana otorite bölgede görülüyor. NATO, Amerika ve Türkiye. Amerika şu an çekilme kararı verdi ama zaten 20 yıldır bizim tarafımızdan işletilen Kabil Havaalanı'nı bundan sonra da işletilmesini istediler.

ABD'YE ŞARTLARIMIZ VAR
Şu anda buna olumlu bakıyoruz ancak tabi Amerika'ya bazı şartlarımız var. Birincisi, diplomasi noktasında Amerika bizim yanımızda yer alacak. İki, lojistik noktasında imkanlarını bizim için seferber edecek. Hangi gücü varsa bunları Türkiye'ye devredecek. Bir diğeri ise, bu süreç içerisinde mali noktada ciddi sıkıntılar olacak. Bu konuda da gerekli desteği Türkiye'ye verecek. Eğer bunlar sağlanabilirse biz Kabil Havalimanı'nın işletimini ele almayı düşünyoruz." dedi.

TALİBAN İLE SÜRECİ GÖRÜŞECEĞİZ
Taliban'ın rahatsızlıkları bulunduğunu söyleyen Erdoğan, "Nasıl ki Taliban ile ABD bazı görüşmeleri yaptıysa biz de bu süreci görüşeceğiz. Herhalde Taliban Türkiye ile bu görüşmeleri rahatça yapması lazım. Doha'dan oraya akan bir süreç var. Bu süreci iyi değerlendireceğimizi düşünyorum." dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...