Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Okul servislerine sıkı denetim

Okul servislerine sıkı denetim

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Trafik Tedbirleri” konulu genelge gönderdi.

Beş başlık altındaki genelgeye göre okul servislerinde mutlaka maske kullanılacak. Servislerde koltuklara numara verilecek ve oturma listesi oluşturulacak. Herkes aynı yere oturacak. Her servis turu tamamlandıktan sonra, araç içi dezenfekte edilecek. Servis şoför ve rehber personeline trafik güvenliği eğitimi verilecek. ‘Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük’ Okul Geçidi Görevlisi belirlenecek. Bütün okul geçidi görevlilerine, kırmızı düdük verilecek. Bu kişilerin Trafik Kural İhlali Tespit/İhbar tutanakları, trafik idari para cezası karar tutanağına dönüştürülecek. Okul servis araçlarına yönelik denetimler kesintisiz yapılacak.

Okul servislerine sıkı denetim

ARAÇLARA TAKİP SİSTEMİ ŞART
Okul giriş ve çıkış saatlerinde, okul önlerinde ekip/personel görevlendirilecek. Yayalara geçiş önceliği vermeyen sürücülere cezai işlem uygulanacak. Okul servis araçlarında ön ve arka alanları gösteren görüş ve sesli ikaz sistemiyle geri vites lambaları ve sesli ikaz sistemleri olacak. Araçlarda en az otuz gün süreli kayıt yapabilen araç takip sistemi bulundurulacak. Şoför araçta sigara içmeyecek. Taşıma hizmeti sırasında görüntü ve müzik sistemleri kullanılmayacak. Okul, hastane, alışveriş merkezi gibi yerlerde azami hız sınırının saatte 30 kilometre olacak. Öncelik dereceli okullar başta olmak üzere okullarda güvenliğin azami ölçüye çıkarılması, okullarda kurulan güvenlik kameralarının çalışabilirliğinin kontrol edilecek ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’ne (KGYS) entegrasyonu tamamlanacak. Diğer okullarda ise KGYS’ye entegre olma şartı aranmaksızın öncelik derecelerine ayrılan okullardan başlanarak okul güvenlik kamera sistemleri tamamlanacak. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...