Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

İzmir’de tarihi lahdi 750 bin dolara satmak isteyen 8 kişi suçüstü yakalandı!

İzmir’de tarihi lahdi 750 bin dolara satmak isteyen 8 kişi suçüstü yakalandı!
Başlık ResmiIzmir’de tarihi lahdi 750 bin dolara satmak isteyen 8 kisi suçüstü yakalandi!

İzmir jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda M.S 3'üncü yüzyıl Roma Dönemi’ne ait lahdi yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırıp, 750 bin dolara satmak isteyen 8 kişi tutuklandı.

Kaydet
|

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Atatürk Mahallesi’nde tarihi eser ticareti yapılacağı ihbarı alan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Operasyon için Selçuk Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ve Selçuk İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri birlikte çalıştı. Gerçekleşen operasyonda bir tarihi eseri yurt dışına yasa dışı yollarla 750 bin dolara satmaya çalışan 8 şüpheli suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

KÜÇÜK LAHDİN ROMA DÖNEMİNE AİT OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Selçuk Müze Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan incelemede tarihi eserin Milattan Sonra 3. yüzyıl Roma Dönemi'ne ait Nadir Taşınmaz Kültür Varlığı niteliğinde olan ve Antik Dönem ölü gömme adetlerini ortaya koyan kül kutusu (Ostotek) olduğu tespit edildi. "Küçük lahit" olarak da adlandırılan tarihi eser Selçuk Müze Müdürlüğüne teslim edilirken, şüpheliler hakkında 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na Muhalefet suçundan adli işlem başlatıldı.

BAKMADAN GEÇME
Amasya’da tarihi eser operasyonu: 312 tarihi eser ele geçirildi
HABER

Amasya’da tarihi eser operasyonu: 312 tarihi eser ele geçirildi

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.