Pakistan, Türkiye ve Malezya ortak televizyon kanalı kuruyor

Düzenleyen:
Pakistan, Türkiye ve Malezya ortak televizyon kanalı kuruyor

GÜNDEM Haberleri

Pakistan Bilgi ve Yayıncılık Bakanı Çaudri Favad Hüseyin, Malezya, Türkiye ve Pakistan’ın medya iş birliğini güçlendirmek için ortak televizyon kuracağını duyurdu.

Pakistan Bilgi ve Yayıncılık Bakanı Çaudri Favad Hüseyin, başkent İslamabad’da konuştu. Hüseyin, Pakistan, Malezya ve diğer Müslüman ülkelerde aşırıcılıkla mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Hüseyin, Malezya, Türkiye ve Pakistan’ın medya iş birliğini güçlendirmek için ortak televizyon kuracağını belirtti. Ancak konuya ilişkin daha fazla detay vermedi. 

Eylül 2019'da Pakistan Başbakanı İmran Han, İslamofobi'nin ortaya çıkardığı zorluklarla mücadele etmek ve İslam dini hakkında yanlış bilinenleri düzeltmek için İngilizce dilinde üç ülkenin birlikte kanal kuracağını duyurmuştu. Pakistan ile Türkiye arasında da Selahaddin Eyyübi ve Abdurrahman Peşaveri'nin hayatını konu alacak ortak dizi çalışmaları başlatılmıştı.



 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...