Aile Bakanı Yanık: Vatandaşa doğalgaz yardımı yapacağız

Düzenleyen:
Aile Bakanı Yanık: Vatandaşa doğalgaz yardımı yapacağız

GÜNDEM Haberleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, zor durumda olanlara kömür ve doğalgaz desteği vereceklerini söyledi. Bakan Yanık, ocak ayının ilk haftasında kamuya 3 bine yakın engelli personel alınacağını bildirdi. Ayrıca iki katı da Bakanlık personel alımı yapacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ankara’da düzenlenen “Anadolu Soruyor” programına katıldı. Burada konuşan Bakan Yanık, kadına ve çocuğa yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesiyle hareket ettiklerini vurguladı. Yanık “Tek bir kişi kalmayıncaya kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Hedefimiz, yaşanan şiddetin tamamen ortadan kaldırılması” dedi.

“BAKANLIĞA 6 BİN PERSONEL ALACAĞIZ”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının üç gruba sosyal atama yaptığını anlatan Yanık, “Engelli, şehit yakınları ve gaziler, bakımevlerinde yetişen çocukları kamuda istihdam ediyoruz. Her bir kamu kurumunun yüzde 3 oranında engelli çalıştırma zorunluluğu var. Biz, kurumların taleplerini topluyoruz, sonra atama yapıyoruz. Ocak ayının ilk haftasında 2.927 engellinin ataması gerçekleşecek. Ayrıca 6 bin Bakanlığımızda açılan kadro var. O hafta bunun da ilanına çıkacağız. Bütün alanlarda alım olacak. Herkes Bakanlığımızın interneti sitesini takip edebilir. Bizim genç ve çalışmaya hevesli arkadaşlara ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIN FATURASINA DESTEK

Bakan Derya Yanık, yapılacak yardımlara ilişkin de bilgi verdi. Yanık “Şu an kömür yardımı sağlıyoruz, bir o kadar da doğalgaz desteği sunacağız. Maddi güçlük çekenlerin, doğalgaz kota miktarını kadar olan ücrete yardım edeceğiz. Ancak faturayı biz mi yoksa vatandaş mı yatırır daha netleşmedi. Ama bu hizmeti vatandaşa ulaştıracağız. Diğer sosyal yardım ödemelerini de PTT aracılığıyla ya da kart dağıtarak sağlayacağız” şeklinde konuştu.

“HAYVAN BESLEYEN SORUMLULUKLARINI BİLMELİ” 

Yanık, son zamanlardaki sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan tartışmalara yönelik ise şunları söyledi: Bizim tarihimizde hayvana eziyet yoktur, aksine onları koruyan kanunlar vardır. Evcil hayvan besleyenler kuralları çok iyi bilmeli. Eğer bir ihmalleri olursa cezai sorumluluk doğar. Bu anlamda ben mahkemelerimizin de vatandaşa sorumluluğunu arttıracak kararlar alması kanaatindeyim.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...