Mahkûmların 'iyi hâl' raporuna çözüm aranıyor

Düzenleyen:
Mahkûmların 'iyi hâl' raporuna çözüm aranıyor

GÜNDEM Haberleri

Koronavirüs nedeniyle mahkumların yaklaşık iki yıldır kapalı cezaevinden açık cezaevine geçememesi konusu bugün TBMM İnsan Hakları Komisyonunda gündeme gelecek.

Ebru Karatosun ANKARA

Mahkûmların kapalı cezaevinden açık cezaevine geçip geçmemesi konusunda değerlendirme yapan idari ve gözlemci kurulunun, pandemiden dolayı yaklaşık iki yıldır toplanmaması sebebiyle yaşanan sorun bugün TBMM İnsan Hakları Komisyonunda gündeme gelecek. Adalet Bakanlığı yetkililerinin ‘Hükümlülerin Değerlendirilmesi ve İyi Hâlin Belirlenmesi Hakkında Bilgilendirme’ başlıklı bir sunum yapacağı toplantıda hükümlünün iyi hâl şartlarının geliştirilmesine yönelik seçenekler masaya yatırılacak.

ALTERNATİFLER MASADA

AK Parti kurmayları “Mahkûmlar kapalı cezaevinden açık cezaevine geçerken bu kuruldan bir rapor alıyor. Ancak söz konusu rapor pandemi nedeniyle kurul toplanmadığı için verilemiyor. Toplantıda bunu değerlendireceğiz. Birtakım alternatifler bulunmalı. ‘Kitap okuma’, ‘hiçbir olaya karışmama’ gibi seçenekler gündemde. Gerekli şartları sağlayanlar iyi hâl raporu alabilecekler” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...