Bakan Çavuşoğlu: Akdeniz gazı KKTC'den geçecek

Bakan Çavuşoğlu: Akdeniz gazı KKTC'den geçecek

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu “Doğu Akdeniz gazı için en önemli güzergâh Türkiye. Hat, bize gelmek için KKTC’den geçmeli. Gaza ihtiyacı olan AB, Rumları ikna etmeli” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, Ukrayna’nın Buça ve İrpin bölgelerindeki insanlık dışı görüntülerin Ukrayna-Rusya arasındaki müzakerelerin olumlu havasını etkilediğini söyledi. Çavuşoğlu “Tüm zorluklara rağmen, (Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir) Zelenskiy’in ‘müzakerelere devam edeceğiz’ demesi, daha sonra Rusya tarafından da buna benzer açıklamalar gelmesi, müzakerelere yönelik umutlarımızı artırdı. Liderlerin görüşme ihtimali de özellikle Putin’in evet demesine bağlı. Prensipte Putin buna hayır demedi” diye konuştu.

Çavuşoğlu, son günlerde her iki tarafın da birbirini geri adım atmakla suçladığını aktararak “Fakat biz aynı zamanda taraflarla da görüşüyoruz, tarafların basına yansıttığı o olumsuz havayla bize söyledikleri arasında fark var. O nedenle ne çok karamsarız ne de tam iyimseriz, gerçekçiyiz, yani temkinli iyimserliğimiz devam ediyor ama bunun için çabalarımızı sürdürmemiz lazım. Ateşkes olacaksa bugünlerde olması gerekiyor, Donbass bölgesinde yeni saldırılar olursa, o zaman ateşkesi sağlama imkânı daha da zorlaşır” dedi.

Bakan Çavuşoğlu: Akdeniz gazı KKTC'den geçecek
Boru hattının rotasını 7 Nisan'da duyurmuştuk

AB, RUMLARI İKNA ETMELİ

Mayısın üçüncü haftası Filistin ve İsrail’e ziyaret planladıklarını belirten Çavuşoğlu “Doğu Akdeniz’deki enerji kaynaklarıyla ilgili Türkiye’yi dışlayan kamplaşmalar oldu. Ancak bunların hiçbirinin fiiliyatta bir anlamının olmadığını da gördük. Şimdi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan AB’ye Doğu Akdeniz’de bir konferans düzenleme teklifinde bulundu” dedi. Doğu Akdeniz Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nin (EastMed) uygulanabilir bir proje olmadığını belirten Çavuşoğlu “İsrail’in de zengin bir rezervinin olduğunu görüyoruz. Özellikle Avrupa piyasalarına ulaşabilmesi için en ekonomik güzergâh Türkiye. Boru hattı bize KKTC üzerinden geçip ulaşmalı. Gaza ihtiyacı olan AB, Rumları ikna etmeli” ifadesini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...