Bakan Bozdağ açıkladı: Başörtüsü ve TTB düzenlemesinde son durum

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Bozdağ açıkladı: Başörtüsü ve TTB düzenlemesinde son durum

GÜNDEM Haberleri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gündemdeki iki düzenlemeyle ilgili son durum bilgisi paylaştı. Bozdağ, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile ilgili çalışmaların bitirildiğini fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan’a henüz sunulmadığı söyledi. Bozdağ, başörtüsü için anayasa düzenlemesinde ise "Son şekli verildi." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bozdağ, gündemdeki iki anayasa düzenlesiyle lgili son durum bilgisi paylaştı. Bakan Bekir Bozdağ, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile ilgili çalışmaların bitirildiğini fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a henüz sunulmadığını belirtti. Bozdağ, başörtüsü anayasa düzenlemesinde ise "Son şekli verildi." ifadelerini kullandı. 

BAŞÖRTÜSÜ ANAYASA TEKLİFİ

Başörtüsü düzenlemesine ilişkin konuşan Bakan Bozdağ, “Anayasa’nın son şekli verildi. (Muhalefetle istişare süreci) Zaten ziyaretimizi yaptık. Görüşlerini, desteklerini kendilerinden talep ettik. Ayrı bir ziyaret olur mu onu bilemem. Şu anda yeni bir ziyarete ihtiyaç gözükmüyor” ifadelerini kullandı.

Bozdağ, ayrıca “Son şekli verildi, Meclise gelecek. Bu hafta ya da önümüzdeki hafta Mecliste olacak. Muhalefet ile Meclise sunulduktan sonra temas olabilir” açıklamasında bulundu.

TTB ÇALIŞMASI BİTTİ, HENÜZ ERDOĞAN'A SUNULMADI

TTB ile ilgili çalışmaların bitirildiğini söyleyen Bakan Bozdağ, “Çalışmayı neticelendirdik ama sayın Cumhurbaşkanımıza henüz sunmadık” dedi.

TTB TEKLİFİNİ MHP VERMİŞTİ

Milliyetçi Hareket Partisi, TSK'ya kimyasal silah iftirası sonrası Türk Tabipler Birliği için harekete geçmiş,  MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği kanununda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sunmuştu.

TÜRK İBARESİ KALDIRILSIN

Kanun teklifinde Türk Tabipleri Birliği'ndeki Türk ibaresinin kaldırılarak 'Tabipler Birliği' olarak değiştirilmesi talep edildi.

ZORUNLU ÜYELİK KALDIRILIYOR

MHP’li Taşdoğan'ın sunduğu kanun teklifinde, sağlık çalışanlarının Türk Tabipler Birliği’ne üye olmasının zorunlu olmaktan da çıkarılması öngörülüyor.

Söz konusu teklifin, önümüzdeki günlerde Meclis Başkanlığı tarafından komisyona sevk edilmesi bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...