Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan yargıda 'torpil' iddiaları ve Can Atalay açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan yargıda 'torpil' iddiaları ve Can Atalay açıklaması

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Adalet Bakanı Yılmaz, yargıda torpil iddialarıyla ilgili "Torpil iddialarını reddediyoruz. Tek kriterimiz liyakattir." dedi.

Türkiye Adalet Akademisi tarafından Yargıtay binasında düzenlenen Mesleki Uygulama Yarışmaları Ödül Töreni'ne katılan Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ın telefonuna 'torpil' mesajları atıldığı iddia edilmişti.

Cumhuriyet'in 100. Yılında Türk Medeni Kanunu Çalıştayı'na katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili soruya şu cevabı verdi:

"TEK KRİTER LİYAKAT"

"Bizim tek kriterimiz liyakat. Talepler gelir. İktidardan da gelir muhalefetten de gelir. Bize herkes ulaşabilir, herkes mail atabilir, herkes cep telefonuyla arayabilir. Bu talepleri değerlendirecek olan ilgili komisyonlardır. Torpil vesaire iddialarını reddediyoruz."

“KESİNLEŞMİŞ HÜKÜM SÖZ KONUSU”

Bakan Tunç’a Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’nin Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili seçilen Can Atalay hakkında verdiği karar da soruldu.

“İki yüksek mahkememiz arasında görüş farkı ortaya çıktı. Son verilen karar Yargıtay’ın vermis olduğu karar.” diyen Bakan Tunç, “Kesinleşmiş bir hüküm söz konusu, kesin hüküm de TBMM’de… Hep beraber önümüzdeki süreci göreceğiz.” şeklinde konuştu.

MOSSAD OPERASYONU: 12 KİŞİ HAKKINDA DA YAKALAMA KARARI

Bakan Tunç, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğiyle, İsrail Dış İstihbarat Teşkilatı Mossad’a yönelik yapılan operasyona ilişkin soruyu da cevapladı.

Casusluk soruşturmalarının yeni olmadığını söyleyen Bakan Tunç, şu ana kadar 34 şüphelinin gözaltına alındığını söyledi. Hakkında işlem yapılan kişi sayısının 100’ü geçtiğini belirten Bakan Tunç, 12 kişi hakkında da yakalama kararı olduğunu söyledi.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...