Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan yeni anayasa açıklaması: Yamalı bohça haline gelmiş değişmesi elzemdir

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan yeni anayasa açıklaması: Yamalı bohça haline gelmiş değişmesi elzemdir

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bütçe görüşmelerinde anayasa tartışmalarıyla ilgili açıklamada bulundu. Mevcut anayasada 184 değişiklik yapılarak yamalı bohça haline geldiğini söyleyen Bakan Tunç, “Yenilenmesi elzemdir” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bütçe maratonu devam ediyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün Adalet Bakanlığı’nın bütçesi görüşülüyor.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bütçe görüşmeleri sırasında gerçekleştirdiği sunumda yeni anayasaya yönelik açıklamalarda bulundu.

"ANAYASANIN YENİLENMESİ ELZEMDİR"

“Yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğumuz açıktır.” diyen Bakan Tunç, “Darbe döneminde hazırlanan mevcut anayasanın, hukukun üstünlüğünü esas alan bir anlayışla, hak ve özgürlükler çerçevesinde yenilenmesi elzemdir.” şeklinde konuştu.

Mevcut anayasada bugüne kadar 19 değişiklik paketiyle, 184 değişiklik yapıldığına dikkat çeken Bakan Tunç, “Anayasamız yamalı bir bohça haline gelmiştir.” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...