Ahmet Ercan'dan Celal Şengör'e ağır sözler! 'İstanbul’da şöyle yakışıklı bir deprem olsun her tarafı yıksın geçirsin' dedi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş depremi sonrası gözler yeniden beklenen büyük İstanbul depremine çevrilmişken, iki profesörün tartışması sosyal medyada gündem oldu. Prof. Dr. Ahmet Ercan, meslektaşı Prof. Dr. Celal Şengör'ün "İstanbul'da büyük bir deprem olsa da yıkıp geçse" dediğini iddia etti ve "Celal genellikle büyük deprem taraftarıdır" ifadesini kullandı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık depremler birçok kentte ağır hasar bıraktı, yaşanan kayıplar ve yıkılan binalar Türkiye'deki deprem gerçeğini bir kez daha ortaya koydu. Deprem faciası sonrası profesörlerden açıklamalar peş peşe geldi, birçoğu beklenen büyük İstanbul depremine dikkat çekti.

Uzun yıllardır Türkiye'yi deprem konusunda uyaran ve alınması gereken tedbirleri bir bir sırayalan isimler, bu kez bir tartışmanın gündeminde. Prof. Dr. Ahmet Ercan ve Prof. Dr. Celal Şengör arasında geçtiği iddia edilen diyalog, sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Celal Şengör'ün 1999 depreminden sonra 3 gün içinde İstanbul’da büyük bir deprem olacağını, büyüklüğünün ise 9,5 olabilileceğini iddia ettiğini hatırlatarak Şengör'ün uzmanlığı dışında değerlendirmeler yaptığını savundu.

Celal Şengör’ün veri tabanı olmaksızın deprem tahmininde bulunduğunu, bunların da tutmadığını belirten Prof. Dr. Ercan, Şengör'ün "İstanbul'da büyük bir deprem olsa da yıkıp geçse" dediğini iddia etti.

"3 GÜN İÇİNDE 9,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLACAK" İDDİASI

Ahmet Ercan, "Celal 1999 depreminden sonra 3 gün içinde İstanbul’da büyük bir deprem olacak, büyüklüğü 9,5 olabilir diyen kişidir. Daha sonra 3 gün içinde olmadı, 3 hafta içinde olacak dedi o da olmadı, 3 ay içinde dedi o da olmadı. Sonra da ilk 10 yılda dedi o da olmadı. Şimdi de 2030 yıllarında olur bu deprem diyor" ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL'DA YAKIŞIKLI DEPREM OLSUN HER YER TEMİZLENSİN"

Prof. Dr. Şengör'ün 'büyük bir deprem' taraftarı olduğunu ifade eden Ercan, Şengör'ün İstanbul'da büyük bir deprem olmasını ve her yerin yıkılmasını istediğini söyledi.

Ercan, "Bir gün karşılaştık. ‘İstanbul’da şöyle yakışıklı bir deprem olsun her tarafı yıksın geçirsin bu şehri yeniden kuralım’ dedi bana. Böyle şey olur mu bütün insanlar ölecek dedim. ‘Temizlensin ya’ dedi." şeklinde konuştu.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...