AK Parti gençlere verdiği vaatler için düğmeye bastı

- Güncelleme:
AK Parti gençlere verdiği vaatler için düğmeye bastı

Gündem Haberleri

AK Parti’nin seçim öncesi gençlere yönelik verdiği vaatler hayata geçiyor. İlk etapta vergisiz cep telefonu ve bilgisayar vaadi ile 10 GB ücretsiz internet sözü yerine getirilecek.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesi gündeme getirilen sözlerin bir an önce uygulamaya girmesi için talimat verdi. Edinilen bilgilere göre, bu kapsamda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında aralarında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de bulunduğu ilgili Bakanlarla toplantı yapıldı.

İlk etapta üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlanması konusunda adım atılacak. Toplantıda, bu uygulamadan açık öğretimde bulunanların yararlanıp yararlanmayacağı üzerinde de duruldu. Bazı kurumların temsilcileri, açık öğretimde okuyanların kapsam dışı tutulmasına yönelik öneri getirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bu yönde görüş bildirdi. Toplantıda gençlere yönelik vaatlerin hangi takvim içinde gerçekleştirilmesi ve bütçeye etkisi üzerinde de değerlendirme yapıldı. Bakan Şimşek’in, bu konuda bir etki analizi çalışması yapacağı belirtildi.

HANGİ SÖZLER VERİLMİŞTİ?

AK Parti’nin 14 Mayıs seçimleri için hazırladığı seçim beyannamesinde üniversite öğrencilerine 10 GB ücretsiz internet, vergisiz cep telefonu ve bilgisayar imkânının yanı sıra, vaatler şu başlıklarda sıralanmıştı:

> Gençleri aile kurmaya teşvik etmek için, eğitiminden istihdamına, evliliğinden çocuk bakımına kadar her alanda maddi katkı verilecek. 

> Kaynağı Türkiye’nin kendi ürettiği doğalgaz ve petrol gelirlerinden sağlanacak bir Aile ve Gençlik Bankası kurulacak. 

> Genç girişimciler için Tarım Girişimcilik Bölgeleri (TARGİB) oluşturulacak. TARGİB’lerde ziraat mühendisleri öncelikli olmak üzere, genç girişimcilere herhangi bir bedel almaksızın arazi tahsisi yapılacak. 

> Aile ve Gençlik Bankası tarafından ilk iki yıl ödemesiz ve beş yıl vadeli faizsiz kredi desteği ve belirli bir süreyle ürün alım garantisi veya sözleşmeli üretim modelinin uygulanması sağlanacak. 

> Kendi işini kuran genç girişimcilere faizsiz kredi desteği verilerek, onların iş dünyasıyla bütünleşmeleri sağlanacak. 

> Gençlere esnek çalışma şartları sunulacak. 

> Özellikle profesyonel iş hayatlarını sürdürürken eğitimlerini de devam ettiren gençlere yönelik gerekli tüm sosyal ve mali hak desteklemeleri yapılacak, eğitimlerini iş hayatları ile birlikte rahatlıkla sürdürmeleri imkânı getirilecek. 

> Üniversiteli gençlere ‘Gençlik Kartı’ uygulaması başlatılacak. Üniversite öğrencileri bu kartla tiyatro, sinema gibi etkinliklerden ücretsiz veya indirimli yararlanacak. 

> Gençlere yönelik yurt dışı kültür gezileri organize edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...