Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'nun 12 Eylül paylaşımına sert tepki: Darbecilerin literatürünü kullanıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'nun 12 Eylül paylaşımına sert tepki: Darbecilerin literatürünü kullanıyor

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Parti sözcüsü Ömer Çelik, toplantının hemen ardından kameraların karşısına geçerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 Eylül paylaşımına sert tepki veren Çelik, “O günden beri kanun içerisinde, hukuk içerisinde alınan tedbirlere Kılıçdaroğlu ve ekibi bir sivil darbe diyerek, aslında darbecilerin kullandığı bir literatürü kullanıp sürekli olarak 15 Temmuz'daki darbe girişimine bir mazaret üretmeye çalıştıklarının farkında değiller ya da farkındalar ama maalesef bu çirkin yolu takip etmeye devam ediyorlar.” dedi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı ardından basın mensuplarının karşısına geçerek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 
Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde; 

"HUKUK DIŞI VATANSEVERLİK OLMAZ"

12 Eylül'ün yıl dönümündeyiz. Darbenin iyisi kötüsü olmaz ama en kötüleri arasında. Hukuk dışı vatanseverlik olmaz. Tüm bunları yapanlar ülkeyi kurtarmak bahsederler. Ülke savunması ile ilgili olan bir kurumun ülke siyaseti ile ne gibi bir ilgisi olacağı hiç değerlendirilmez. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesinin ayaklar altına alınmasıdır. Bunu hedef alan bir yaklaşım doğduran cumhuriyet düşmanı ve anti demokratiktir. Başka girişimler de oldu. Hepsi kötülük mekanizması olarak ülkemize zararlar verdi. Tabi 15 Temmuz bir farkı var, milletimizin iradesi ile karşılaşmış ve darmadağan edilmiştir. 15 Temmuz'a verilen cevap ülkemizde darbelere karşı verilen net bir cevaptır.

"KILIÇDAROĞLU DARBECİLERİN LİTARETÜRÜNÜ KULLANDI"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu darbeyi kınarken, seçim sonuçlarını kabul etmeyen tavrını sürdürüp, 20 Temmuz'dan bahsediyor. 20 Temmuz'da ne oldu? Darbe girişiminin sonuçlarını durdurmaya yönelik çok ciddi tedbirler aldı. Kılıçdaroğlu sivil darbe diyerek, darbecilerin dilini kullanıyor. Bu çirkin ve kirli yolu takip etmeye devam ediyorlar. Ülkenizde bir darbe girişimi gerçekleştirilmiş, bunun karşısında kanunlar ve Anayasa içinde tedbirler almışsınız ama CHP Genel Başkanı'nın hoşuna gitmiyor. Bu tedbirleri sürekli sivil darbe olarak nitelendirmeye devam ediyor.  Darbelerin sonuçlarından yola çıkarak, meşru mazeretleri olduğuna ispat etmeye çalışırlar. Netice itibarıyla darbe bir vatana ihanet ve insanlık suçudur. 14 ve 28 Mayıs sonrası aldığı yenilgiye mazaret üretmek için şimdi de bunu kullanıyor. Kendi demokratlığını zedeleyen cumhuriyet karşıtı bir açıklama yapıyor. Seçim sonuçları millet iradesi ile tecelli etti. Bunu kabul etmeyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve onun çevresindekiler. İlk defa bu derece darbecilerin kullandığı argümanın bir siyasi parti tarafından açıkça kullanıldığı görülüyor.

"TAHIL KORİDORU İÇİN CUMHURBAŞKANIMIZIN GİRİŞİMLERİ SÜRÜYOR"

Dünyanın karşı karşıya kaldığı bu savaş durumu tüm dünyayı etkiledi. Barış konusunda ısrar edenin bir tek Cumhurbaşkanımız ve Türkiye olduğu görülüyor. Tahıl koridoru anlaşmasının yenilenmesi konusunda Cumhurbaşkanımız girişimlerini sürdürmeye devam ediyor. Rusya'nın ve Ukrayna'nın alternatif çözümleri söz konusu oldu. Ancak biz Karadeniz'in bir çatışma alanı olmasını istemiyoruz. Rusya'nın da Ukrayna'nın da alternatif planları var. Moskova mevcut koridor ile ilgili olarak sözlerin yerine getirilmesini istiyor. İki tarafın da batıdan beklentileri var. Cumhurbaşkanımızın bu krizin çözülmesinde yine kilit rol oynadığını görüyoruz. 1 milyon ton tahılın Afrika'ya gönderilecek olması insanlık için önemli ve Cumhurbaşkanımız da bunu çok önemsiyor. BM'nin girişimi ile oluşan tahıl girişimi anlaşmasının tekrar canlandırılaması gerekiyor. BM ile müzakere Türkiye'nin esas pozisyonunu oluşturmaya devam ediyor. 

G20 LİDERLER ZİRVESİ

Türkiye'nin tahıl koridorunun ortaya koyduğu takdir edildi. Türkiye'nin destek verdiği Afrika Birliği'nin G20'ye kabul edilmesi son derece önemli bir gelişmedir. Ukrayna savaşının son bulması için bir iradenin bildiriye girmesi de önemli. Türkiye'nin öncülük ettiği pek çok şey zirve bildirisine girdi. Bu İstanbul Anlaşması'nın sonuç bildirgesine girmesi kıymetli olmuştur.

Kutsal kitaplara yönelik saldırılar dünyada bir faşist dalga halini almıştır. Düşünce hürriyet adı altında din ve inanç hürriyetinin ayaklar altına alındığı bir tablo ortaya çıkıyor. Demokratik bütün ülkeleri buna karşı tedbir almaya çağırıyoruz. 

Yine Emine Erdoğan Hanımefendi'nin öncülük ettiği Sıfır Atık projesinin bildirgede yer alması kıymetli olmuştur. Bu da yine Türkiye sayesinde olmuştur. 

"VİZE SERBESTİSİ FARKLI ŞEKİLLERDE ÇALIŞILIYOR"

Seçimler sonrasında ortaya çıkan tablo ile AB ve Türkiye arasındaki ilişkilerin sıkılaşmaya başladığı, söylemlerin daha pozitif bir ortama döndüğü bir dönemdeyiz. Vize serbestisi konusunda farklı şekillerde çalışılıyor. Dünya bu kadar istikrarsızlaşırken, Türkiye Avrupa ilişkilerinin daha istikrarlı bir yapıya kavuşması kıymetli olacaktır.

"YERİNDE DÖNÜŞÜM PROJESİNE BAŞVURULAR ARTTI"

Oradaki vatandaşlarımızı asla unutmuyoruz. Oradaki hayat normale dönene kadar çalışmalar sıkı bir şekilde sürecek. İlgili bakan arkadaşlarımız deprem bölgesinde bulunmaya devam ediyorlar. Yerinde dönüşüm projesine olan başvurular arttı. Deprem bölgesinin sürekli olarak gündemimizde olduğunu ifade etmek istiyorum.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Darbeci anlayış zaman zaman kafasını kaldırarak fırsat kollamaya devam ediyor. CHP'nin maalesef seçimlerden sonra içine girdiği çıkmak sokak. Kılıçdaroğlu koltuğunu korumak için demokratik sistem içinde partisinin pozisyonunu zehirleyecek her türlü söylemi söylüyor. Sadece kendilerinin dinlediği bir saçmalık olmaktan öteye geçmiyor.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...