Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

AK Parti tüzük çalışmasını tamamladı! 3 yeni başkanlık birimi geliyor

AK Parti tüzük çalışmasını tamamladı! 3 yeni başkanlık birimi geliyor
Fotoğraf Başlığı AK Parti tüzük çalismasini tamamladi! 3 yeni baskanlik birimi geliyor

İl ve ilçe başkanlıklarında büyük ölçüde değişime giden AK Parti, pazar günkü kongrede sadece parti yönetimini değil genel merkezin mevcut şemasını da değiştirmeyi planlıyor.

Kaydet
a- | +A

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ / ANKARA - Tüzük çalışmalarını tamamlayan parti kurmayları, genel başkan yardımcılıklarına 3 yeni başkanlık daha eklemeyi düşünüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onay vermesi hâlinde, bu yeni başkanlıkların; Kültür, Sağlık ve Türk Devletleri/Dünyası İle İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı olması bekleniyor.

Böylelikle mevcut 19 olan genel başkan yardımcılığı makamı sayısı 22’ye çıkacak.

AK PARTİ MYK'DAKİ ÜYE SAYISI DA OLACAK

Halihazırda bulunan Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığından kültür ayrılacak. Böylelikle daha geniş kapsamlı çalışmalar yürütülebilecek.

Sağlık alanında kurulması planlanan yeni birimin ise vatandaş ile direkt temas sağlayıp sorun ve sıkıntıları yerinde tespit edecek, çözümü için politika üretecek. Öte yandan, yeni kurulacak birimlerle AK Parti MYK’daki üye sayısı da 30 olacak.

BAKMADAN GEÇME
AK Parti kongreye 9 partiyi çağırmıştı! Eski ittifak ortağı daveti reddetti
HABER

AK Parti kongreye 9 partiyi çağırmıştı! Eski ittifak ortağı daveti reddetti

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.