Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

AK Parti'den İsrail'e 'Suriye' tepkisi: Yeni oldu-bitti çabası yeni bir saldırganlıktır

AK Parti'den İsrail'e 'Suriye' tepkisi: Yeni oldu-bitti çabası yeni bir saldırganlıktır
Başlık ResmiAK Parti'den İsrail'e 'Suriye' tepkisi: Yeni oldu-bitti çabası yeni bir saldırganlıktır

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail’in Kuneytra’daki faaliyetlerine tepki göstererek, Suriye topraklarında yeni oldu-bitti çabasını “yeni bir saldırganlık” olarak nitelendirdi. Çelik, uluslararası topluma İsrail’in adımları karşısında sessiz kalmama çağrısı yaptı.

Kaydet
|

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, X hesabından yaptığı açıklamada, İsrail’in Suriye’nin Kuneytra bölgesindeki faaliyetlerini eleştirdi. Çelik, “İsrail’in yayılmacı ve işgalci politikaları bölge ve dünya barışı için en büyük tehdittir.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
Başlık ResmiAK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

“YENİ OLDU-BİTTİ ÇABASI YENİ BİR SALDIRGANLIKTIR”

İsrail’in 1974 Kuvvetlerin Ayrıştırılması Anlaşması’nı açıkça çiğnediğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

“İsrail’in Kuneytra’da ‘1974 Kuvvetlerin Ayrıştırılması Anlaşması’nı açıkça çiğneyerek, Suriye topraklarında yeni oldu-bittiler oluşturma çabası yeni bir saldırganlıktır.”

Kuneytra’daki faaliyetlerin uluslararası anlaşmaları ve bölgesel istikrarı ihlal ettiğini vurgulayan Çelik, “Bölgeyi ateşe sürükleyen bu yayılmacı zihniyet ve hukuk tanımaz adımlar derhal son bulmalıdır.” dedi.

BAKMADAN GEÇME
Ömer Çelik’ten Harem-i İbrahim Camii’ndeki provokasyona sert tepki: Sessiz kalmayacağız
GÜNDEM

Ömer Çelik’ten Harem-i İbrahim Camii’ndeki provokasyona sert tepki: Sessiz kalmayacağız

“SURİYE’NİN EGEMENLİĞİNİ VE TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki tutumuna işaret ederek, “Cumhurbaşkanımızın kararlılıkla vurguladığı gibi, Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Uluslararası topluma da çağrı yapan Çelik, “Uluslararası toplum, İsrail’in bu zorbalığına karşı daha fazla sessiz kalmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.