Akdoğan'dan Putin'e: 'Kendi suçlarına ortak arıyorlar'

Akdoğan'dan Putin'e: 'Kendi suçlarına ortak arıyorlar'
Başlık ResmiAkdogan'dan Putin'e: 'Kendi suçlarina ortak ariyorlar'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 1915 olaylarına ilişkin açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Kaydet
|
AK Parti'nin Ankara GMK Bulvarı'ndaki seçim irtibat bürosunun açılışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Akdoğan, Putin'in sözleriyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Osmanlı döneminde yaşanan acılar hepimizin ortak acısıdır.
Çanakkale Zaferi anma töreninde, 21'i devlet başkanı düzeyinde olmak üzere 70 ülkeden temsilci vardı. Bir tarafta büyük savaşlara rağmen insanlar bir araya gelip, dostluk köprüsü oluşturuyor. Öbür taraftan da kin ve nefreti "nasıl daha fazla derinleştiririz" diye açıklamalar yapılıyor. Bunlar kabul edilemez. Bir de bu ülkeler, önce kendi geçmişlerine baksınlar. Geçmişte başka milletlere, kendi vatandaşlarına yaptıkları zulümlerin, katliamların, soykırımların kuyruk acısıyla, kompleksiyle bugün herkes böyle yapmış gibi bir edayla suça ortak arıyorlar. Bunlar, kendi geçmişlerine, kendi yaptıklarına baksınlar diyorum."
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.