Akkuyu NGS'nin inşaat sahasında yangın paniği

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Akkuyu NGS'nin inşaat sahasında yangın paniği

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

Mersin'in Gülnar ilçesinde, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşaat sahasında çıkan yangın söndürüldü. 

Akkuyu Nükleer AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, dün yalıtım malzemelerinin tutuşması sonucu yaklaşık 2 metrekarelik alanda yangın çıktığı belirtildi.

Yangının, Akkuyu NGS'nin itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürüldüğü aktarılan açıklamada, "Yangın sonucu kimse zarar görmemiş ve binalarda herhangi bir hasar oluşmamıştır. İlk bilgilere göre yasak yerde sigara içme nedeniyle çıkmış olabileceği düşünülen yangına ilişkin soruşturma sürmektedir. Olay, sahadaki inşaat ve montaj işlerinde herhangi aksamaya neden olmamıştır." ifadeleri kullanıldı.

FÜZYON TEKNOLOJİSİYLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILACAK

Öte yandan; Nükleer enerji, elektrik üretim portföyüne dâhil edilecek, nükleer teknolojilerin kurulumu ve yerlileştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülecek. Ayrıca, 2028’e kadar Akkuyu Nükleer Güç Santrali bütün üniteleri ile elektrik üretimine başlayacak. Küçük modüler reaktörler, füzyon teknolojileri ve ileri nesil reaktörler gibi yeni teknolojilere yönelik çalışmalar yapılması da planlanırken, nükleer atıkların güvenli bir şekilde bertarafı için atık tesisi kurulmasına yönelik çalışmalar yürütülecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...