Akşener'den Erdoğan'a çağrı: AK Parti olarak ittifak sisteminin önüne geçin

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Akşener'den Erdoğan'a çağrı: AK Parti olarak ittifak sisteminin önüne geçin

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İYİ Parti lideri Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 50+1 şartı açıklamasının ardından bir çağrıda bulundu. İttifaklara kapılarını kapatan Akşener Erdoğan'a seslenerek, "Gelin, AK Parti olarak ittifak sisteminin ülkemize dayatılmasının siz de bizim gibi önüne geçin. Gelin önümüzdeki seçimlere AK Parti olarak, siz de İYİ Parti gibi tek başınıza girme cesaretini gösterin" dedi.  

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

14-27 Mayıs seçimlerinin ardından 31 Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimlerde tüm illerde İYİ Parti olarak tek başına gireceklerini açıklayan İYİ Parti lideri Meral Akşener, bugünkü konuşmasında ittifak sistemini ve 50+1 şartını eleştirdi.   

 

"GELİN ÖNÜMÜZEKİ SEÇİMLERE TEK BAŞINIZA GİRİN" 

2024 yerel seçimlerine tüm illerde İYİ Parti olarak gireceklerini açıkladıktan sonra "hür ve müstakil bir siyasetin yolunu açtık" diyen Akşener, ittifaksız bir seçim süreci için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şöyle seslendi: 

"Madem ki, Sayın Erdoğan da 50+1 şartının dayattığı, ittifak sisteminden bu kadar rahatsız. O zaman, buradan, bizzat kendisine sesleniyorum. Gelin, AK Parti olarak ittifak sisteminin, ülkemize dayatılmasının siz de bizim gibi önüne geçin. Gelin, Türk demokrasisinin, tıkanan nefesini açmak için siz de, bizim gibi, bir adım atın. Gelin, önümüzdeki seçimlere AK Parti olarak, siz de İYİ Parti gibi, tek başınıza girme cesaretini gösterin." 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...