Aktivistlere tehdit! Mavi Marmara'yı hatırlatıp hedef gösterdiler

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Aktivistlere tehdit! Mavi Marmara'yı hatırlatıp hedef gösterdiler

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail basını, Gazze’ye destek için yola çıkacak tekneleri “Mavi Marmara” katliamını hatırlatarak hedef gösterdi. Organizatör Volkan Okçuoğlu “Ölürüz de dönmeyiz” dedi.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Gazetemizin ‘Vira Gazze’ manşetiyle gündeme getirdiği haber İsrail’de geniş yankı buldu. Siyonist medya, haberi “tehlikeli gelişme” diye duyurdu. Times Of İsrail ve Kanal 14 başta olmak üzere İsrail basınının neredeyse tamamı, katil Netanyahu yönetimine “Tedbir al” çağrısı yaparak girişimi illegal ilan etti. İsrail gazeteleri, Gazze’ye denizden destek seferinin Türkiye ayağını organize eden Volkan Okçuoğlu’nu da açıkça hedef gösterdi. 

İsrail’in en etkili medya kuruluşlarından Times Of Israel, katliama dikkat çekme amacını taşıyan etkinliği 2010 yılında kana bulanan Mavi Marmara protestosuna benzetti. Haberde “Aşdod açıklarında İsrail’in manevra alanını daraltıp deniz trafiğini kesintiye uğratmayı deneyen aktivistler daha önce öldürüldü” tehdidi dikkat çekti. Ayrıca, o dönem yaşananların Türk-İsrail ilişkilerinin yanı sıra Tel Aviv’i uluslararası arenada zor duruma düşürdüğü hatırlatıldı ve caydırıcı tedbirler alınması gerektiği vurgulandı. 

İsrail’den gelen tehditler sorduğumuz Volkan Okçuoğlu “Ben bir iş adamıyım. İsrail farklı kanallardan bu girişimi baltalama adına faaliyetlere başladı. Kendilerine bağlı birçok mecrada hedef gösteriliyorum. Gazze’de katledilenlere olan borcumuz yanında İsrail’in tehditlerinin hiçbir kıymeti yok. Bu yoldan dönmeyi düşünmüyoruz. Varsın kazancımız da eksilme olsun. Ya da ben yatımla bundan sonra bazı ülkelere seyahat edemeyeyim. Ya da İsrail bizi vursun. Eşim ve ben her şeyi göze aldık. Evlatlarımızı da güvendiğimiz dostlara emanet ettik. Amacımız İsrail’in vahşetini dünyaya göstermek. Bizimle birlikte bu sefere çıkacak birçok arkadaşın da duygu ve inanç durumu bu” dedi. Tekne kiralama ve sefere katılma amaçlı kendisine sayısız mesajın geldiğini kaydeden Okçuoğlu “Binlerce kişi Gazze seferinde olmak istiyor. Bunlar arasında çok sayıda kadın da var. Sayıyı daha fazla nasıl artırabiliriz bunun araştırmasını yapıyoruz. Kiralama ya da satın alma opsiyonları ile ilgili görüşmeler yapıyoruz. İnşallah güçlü bir biçimde Gazze yoluna çıkacağız” ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...