"Amerikan askeriyiz" diyen çeteye operasyon: Gözaltılar var

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır ve İstanbul Emniyetinin 2 aylık teknik takibi sonucu kendilerini "Amerikan askeri" olarak tanıtan, 3 Afrika uyruklu şüphelinin yönettiği “Safari Çetesi” eş zamanlı operasyonla çökertildi. Operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Afrika uyruklu 3 şüphelinin yönettiği “Safari Çetesi”, mağdurlara kendilerini Amerikan askeri olarak tanıttı.

MAĞDURLARI BÖYLE KANDIRDILAR

Şüpheliler, Suriye’de görev yaptıklarını, ellerinde operasyonda ele geçirilen 1 milyon dolar olduğunu ve bunu Türkiye’ye sokmak istediklerini iddia etti.

Çete, sözde paranın Türkiye’ye sokulmasına yardım etmesi halinde mağdurlara yarısını vereceğini vaaddetti. Çete, para vaadiyle kandırdığı vatandaşlardan gümrük, kurye masrafları gibi nedenlerle para talep ederek dolandırdı.

INSTAGRAM HESAPLARINA ASKERİ FOTOĞRAFLAR KOYDULAR

Çetenin Instagram’dan askeri fotoğraflar ve para görüntüleri göndererek mağdurları ikna etme yönetimine başvurduğu da ortaya çıktı.

BANKA GÖRÜNTÜLERİ ELE VERDİ

Sürekli hat değiştiren çete üyelerini, bankada para çektikleri görüntüleri ele verdi. Diyarbakır polisi, şüphelilerin izini sürüp İstanbul’da takibe aldı.

YÜKLÜ MİKTARDA DÖVİZ ELE GEÇİRİLDİ

Sürekli arayarak mağdurları ikna eden çete çökertilirken uzun namlulu silah ve yüklü miktarda döviz ele geçirildi.

ŞÜPHELİLER ADLİYE'YE SEVK EDİLDİ

Diyarbakır Asayiş Şube Müdürü Süheyl Zaim, 10 şüphelinin tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildiğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...