Hayalet uçak ANKA-3'ün gizli özellikleri belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hayalet uçak ANKA-3'ün gizli özellikleri belli oldu

GÜNDEM Haberleri

'Hayalet uçak' olarak adlandırılan ve 18 Mart'ta ilk fotoğrafı paylaşılan ANKA-3 İnsansız Savaşı Uçağı'nın gizli özellikleri ortaya çıktı.

Yerli ve milli savunma sanayiinde atılım yapan Türkiye, yeni silahlarını sahaya sürmeye devam ediyor. 2022 yılında dünyanın en çok İHA-SİHA satan ülkesi olduk.Özellikle Silahlı İnsansız Hava Araçlarımız (SİHA), dünya muharebe tarihinde devrim yaptı. Bu konudaki çalışmalar hız kesmeden sürerken bir güzel haber de ANKA-3 İnsansız Savaşı Uçağı’ndan geldi. 18 Mart’ta Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) yeni insansız hayalet uçağının ilk gerçek görüntüsünü paylaştı.

https://twitter.com/Temel_Kotil/status/1637129973277286401

İlk uçuşunu bu sene gerçekleştirmesi beklenen ANKA-3, bütün dünyanın takibi altında. Hayalet uçak olarak görev yapacak ANKA-3'ün sınıfını belirtmek maksadıyla Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS) ibaresi alacak. 

Hayalet uçak ANKA-3'ün gizli özellikleri belli oldu

ANKA-3 / MİUS'İN GİZLİ ÖZELLİKLERİ KAZARA ORTAYA ÇIKTI!

ANKA-3 / MİUS'in özellikleri bir sır gibi saklanmaya devam ediyordu. Shiftdelete'in haberine göre 4. Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi sırasında TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil tarafından yapılan sunum sırasında kazara (iddia) slaytlar arasında paylaşıldı.

Hayalet uçak ANKA-3'ün gizli özellikleri belli oldu

TUSAŞ Anka-3 / MİUS özellikleri:

Maks. kalkış ağırlığı: 6.500 kg
Faydalı yük kapasitesi: 1.200 kg
Servis irtifası: 40 bin feet
Havada kalma süresi: 30 bin feet irtifada 10 saat
Seyir hızı: 250 knot (463 km/s) / 0.42M – 30 bin feet
En yüksek hız: 425 knot (787 km/s) / 0.7M – 30 bin feet
Anka/Anka2 ile ortak aviyonik mimari ve YKİ
Düşük radar görünürlüğü
Yüksek hızda intikal
Yüksek faydalı yük kapasitesi
LOS/ BLOS (uydu kontrolü)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...