MMU ve HÜRJET'ten sonra sıra şimdi onda! ANKA-3 tam tekmil hazır

Düzenleyen:
- Güncelleme:
MMU ve HÜRJET'ten sonra sıra şimdi onda! ANKA-3 tam tekmil hazır

TEKNOLOJİ Haberleri

Milli Muharip Uçak ve HÜRJET'in piste çıktığı haberlerinin ardından ANKA-3'ten de beklenen ahber geldi. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, ANKA-3 Muharip İnsansız Uçak Sisteminin piste çıkmaya hazırlandığı duyurdu.

Savunma Sanayii gündemi, art arda gelen müjdelerle oldukça hareketli günler yaşıyor. Türkiye'nin Kızılelma'dan sonra ikinci insansız hayalet uçağı ANKA-3'ten sevindiren haber geldi. TUSAŞ Genel Müdürü Kotil, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, " ATAK 2 yakında motor çalıştıracak, ANKA 3 de ilk uçuşunu gerçekleştirecek." açıklamasını yaptı.

ATAK 2 YAKINDA MOTOR ÇALIŞTIRACAK

Paylaşım, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil tarafından yapıldı.

Kotil paylaşımında "Türkiye Yüzyılı'nda milletimize olan sözümüzü tuttuk. MMU ve HÜRJET taksi yaptı, ATAK 2 yakında motor çalıştıracak, ANKA-3 de ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Binlerce çalışma arkadaşımız ve iş ortaklarımızla ortaya çıkardığımız ürünlerimizi Çanakkale şehitlerimize armağan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/Temel_Kotil/status/1637129973277286401

HAYALET UÇAK ANKA-3'ÜN ÖZELLİKLERİ

V formundaki hava aracının, herhangi bir yatay ve dikey stabilizeye sahip olmadığı görülüyor. İç silah istasyonları bulunan ANKA-3 İnsansız Savaş Uçakları, iç ve dış silah istasyonlarına sahip olacak. ANKA-3, bir adet turbofan jet motorundan güç alacak.

TUSAŞ’ın İnsansız Savaş Uçağı, yaklaşık 7 tonluk bir azami kalkış ağırlığına sahip olacak. Gelecek yılın ilk yarısı içerisinde görücüye çıkması planlanan insansız savaş uçağı, ANKA’dan elde edilen tecrübeler ışığında geliştiriliyor.

MMU ve HÜRJET'ten sonra sıra şimdi onda! ANKA-3 tam tekmil hazırDüşman hava savunmasının imhası/bastırılması misyonları uçağın ana taaruz kabiliyetlerinden biri 

Halihazırda üretim hattında olduğu öğrenilen uçak, ağırlıklı olarak hava-yer görevleri için geliştiriliyor. Bu doğrultuda, derin taarruz (deep-strike) ve düşman hava savunmasının imhası/bastırılması (DEAD/SEAD) misyonları uçağın ana taarruz kabiliyetlerinden olacak.

ANKA-1 projesi kapsamında geliştirilen ANKA MALE İHA, halihazırda Türk Silahlı Kuvvetleri, İçişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından aktif olarak kullanılıyor. Ayrıca şu ana kadar 3’ten fazla ülkeye de ihracatı gerçekleştirildi. ANKA-2 Projesi kapsamında geliştirilen AKSUNGUR İHA ise Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından aktif olarak kullanılıyor. Ayrıca 2 ülkeye de ihracatı gerçekleştirildi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...